İnegöllü Minikler Suriyelilerin Umudu Oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü Minikler Suriyelilerin Umudu Oldu
23 Kas 2015 / Pzt 12:37
/ 754 Kez Okundu
| |

Özel Altın Nesil öğretmen ve öğrencileri, Suriye sınırında ekmek yapımı için oluşturulan İHH fırınlarına un göndermek için seferber oldu. Okulda ‘değerler’ eğitimi kapsamında “Ekmeğimizi paylaşalım” kampanyası düzenlendi. Bu proje ile İnegöllü öğrenciler, zor şartlarda hayatlarını sürdürme çabası veren Suriyelilerin umudu oldu.

Özel Altın Nesil Okulları, sınır bölgesinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli vatandaşlar için İHH’nın çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Okulun öğrenci ve öğretmenleri, sınırdaki ekmek fırınlarında Suriyeli vatandaşlara ekmek yapımında kullanılmak üzere un kampanyası başlattı. Öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

“EKMEĞİMİZİ PAYLAŞALIM”

Konuya ilişkin açıklama yapan Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, “Altın Nesil öğretmen ve öğrencileri olarak ülkemizin özellikle güney kısmında yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmak istemedik. Her geçen gün maalesef acı hadiselere şahit oluyoruz. Bu savaş neticesinde İnegöl’ümüze kadar gelen ciddi sayıda mülteciler var. Biliyoruz ki çeşitli dernekler yardım kampanyaları düzenliyor. Bunların en başında da İHH geliyor. Biz bu dernek vasıtasıyla sınırda kurulan fırınlarda öğrencilere ekmekler yapıldığını öğrendik. Bu konuyu İHH’nın yetkileri bize ilettiğinde biz de öğretmen ve öğrencilerimizle paylaştık. Bunun neticesinde okulumuzda uygulanan değerler eğitiminin bir parçası olarak yardımlaşma başlığı altında ‘Ekmeğimizi paylaşalım’ kampanyası oluşturduk” dedi.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Etkinliğe öğrencilerin büyük ilgi gösterdiklerini de vurgulayan Mutlu; “Öğrencilerimizle böyle bir organizasyon yaptık. 3 günlük bir süre tanıdık. Bu üç günlük sürede öğrencilerimizin büyük bir heyecan içerisinde paketlerle unlar taşıdıklarını gördük. Bir araya gelerek para toplayıp çuvalla un aldıklarını velilerimizin de buna destek olduğu gördük. Acılar içerisinde vatanından ayrılmak zorunda kalan insanların soflarına ekmek koyma imkanı bulduk. Zedelenen insanlık onurumuzun bir nebze de olsa rahatlamasına neden olacaktır. Vesile olan özellikle İHH İnegöl Şubesi ve İlhan Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yetim Sorumlusu İlhan Tatlı da açıklamasında; “Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak; un, gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde insani yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Suriye’de sivillere yönelik saldırılardan kaçanların oluşturduğu sığınmacı kamplarında insani durum girerek daha da kötüleşiyor”

“İHH’nın Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için başlattığı “Suriye’ye Acil Un” kampanyasına destek artarak devam ediyor. Kampanya kapsamında Altın nesil okulları yönetici, öğretmen ve öğrencileri daha önceki çalışmalarımızda gösterdikleri özveriyi un kampanyamıza da gösterdiler. Yaptıkları katkıdan dolayı Kendilerine çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Mesele sadece birkaç kilo un parası değil. Bu öğrenciler sabah okula gelirken okul çantalarının yanında 3-5-10 kilo unu da kendi elleri ile taşıyarak sınırdaki açlığa sesiz kalmadılar. Bununla birlikte biz bu çocuklarımıza verme duygusunu da aşılıyoruz” diye konuştu.

İHH tarafından Türkiye genelinde başlatılan Suriye halkı için acil un kampanyasına halkın büyük destek verdiğini de vurgulayan Tatlı, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar Suriye'ye gönderilen yardım tır sayısı 4 bin 700 oldu. Gönderilen unlar başta Halep, İdlip, Hama olmak üzere bombalı saldırılara maruz kalan sivil halka ulaşıyor. Suriye’nin Türkiye sınır hattında bulunan, kısmen daha güvenli olan bölgelerde 200’ün üzerinde sığınmacı kampı bulunuyor. Kendi imkânları ile derme çatma kamplarda 300 binin üzerinde sivil yaşıyor. 4 yıldan beri mültecilerin yaşam mücadelesi verdiği bu kamplara katılımlar devam ediyor”

“Esed güçleri ve Rusya’nın son dönemdeki artan hava saldırıları nedeni ile insanlar evlerini terk edip Türkiye sınırına yakında bulunan kamplara sığınıyor. Türkiye içerisindeki mülteci kamplarında toplam yedi prefabrik yetimhane kuran İHH, yetimhane ve okul çalışmalarına ek olarak muhtelif bölgelerde ekmek ve un üretimi yapan fırın ve değirmenler işletmektedir. İHH’nın kurduğu 40 fırın ve 12 değirmen 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca temiz suya erişimin zor olduğu yerlerde 13 su kuyusu açan İHH, kurduğu 19 merkezî mutfakta mülteci ve muhacir Suriyelilere sıcak yemek dağıtımı yapmaktadır. Sonuç olarak; Suriyelilerin kaderinde bir savaş varsa bu onların imtihanıdır deyip kenara çekilemeyiz. Bizim imtihanımız ise en az onlar kadar çetindir. Onların dertleri ile dertlenmek, bir sıkıntıları varsa gidermek ve onlara her türlü yardımda bulunmak zorundayız.  Ensar gibi kucak açmalıyız. temel ihtiyaçlarını karşılayarak, kardeşlik görevimizi yerine getirmeliyiz”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.