İnegöllü mobilyacılar yarın Berat Albayrak ile görüşecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü mobilyacılar yarın Berat Albayrak ile görüşecek
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Oca 2020 / Per 15:37
/ 1.937 Kez Okundu
| |

MÜSİAD İnegöl, mobilyada KDV indiriminin kalıcı olmasını ve hammadde yede uygulanması isteğini, yarın T.C. Hazine ve Maliye Bakanına iletecek.

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, mobilya sektörünün canlanması için 3 yıldan beri belirli aralıklarla  uygulanan KDV indiriminin, kalıcı olarak uygulanmasına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel yaptığı basın açıklaması ile Mobilyada KDV’nin %18’den %8’e düşürülmesinin sektörü canlandıracağını ifade etti.Döngel, geçtiğimiz yıl "Düğün sezonunun ilk döneminin ramazan ayına ve 9 günlük tatile denk gelmesi ve seçim süreçleri, KDV indiriminden istediğimiz verimi alamamamıza neden oldu. Ancak sonraki 15 gün bizim için çok iyi geçti. Yılın ilk yarısında 2018'in aynı dönemine göre yaşanabilecek kaybı son 15 günde telafi ettik." şeklinde konuştu.
 
Mobilya sektörünün Türkiye için büyük önem arz ettiğini, ülkenin her bölgesinde üreticilerin bulunduğunu aktaran Döngel, mobilyanın 20 sektörü direkt etkilediğini anlattı.
 
Döngel, büyük çoğunluğu KOBİ olmak üzere sektörde 40 bin üreticinin bulunduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Geride bıraktığımız yılın "Ramazan ayı, bayram tatili, seçim derken son 2 hafta dışında KDV indiriminden istediğimiz verimi alamadık ancak bu indirim muhtemel kaybı engelledi. KDV indirimi kalıcı olmayı sürdürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin istihdam sağlar. Ayrıca, satışlar kayıt altına girdiği ve gireceği için devletin gelirleri de artar."
 
"İndirim katma değerli üretim ve ihracatı artırıyor"
Döngel, KDV indirimi sayesinde üretimin artmasının üreticiyi güçlendirdiğini ifade ederek, "Bu sayede güçlenen üretici, katma değerli üretime ve ihracata yöneliyor. İç pazarda güçlü üretici demek, daha çok ihracat demek, küresel pazardan daha çok pay almak demek, şirketlerimizin küreselleşmesi demek." dedi.
 
Bunların gerçekleşmesi için KDV indiriminin kalıcı hale gelmesi gerektiğini vurgulayan Döngel, ayrıca mobilya ham maddelerinde de KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi gerektiğini söyledi.
 
Döngeş, "Sürenin uzatılması, hem üretici hem de tüketici için çok olumlu olacak, ekonomimize pozitif yansıyacak. Ayrıca, sektör kayıt altına girdiği için vergi gelirleri de artacak." diye konuştu.
MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel sözlerine sonuna şunleri ifade etti. Biz MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak sürekli ekonomi içerikli raporlar hazırlıyor ve bu raporları Ekonomiden sorumlu Bakanlarımıza iletiyoruz, iletmeye de devam edeceğiz Her yılın Ocak ayının ilk haftası bir gelenek haline gelen ve MÜSİAD genel Merkemiz ce organize edilen, T.C Hazine ve Maliye Bakanımızın katıldığı Ekonomi değerlendirme toplantılarına katılarak bu konulardaki görüş ve önerilerimizi de direkt olarak Sn Bakanımıza ilete bilme ayrıcalığına sahibiz. 03 ocak Cuma (yarın) MÜSİAD Genel Merkezde T.C. Hazine ve Maliye Bakanımız Sn Berat Albayrak tüm MÜSİAD Başkanları ile bir araya gelecek. MÜSİAD İnegöl Şube olarak bizlerde orada olacağız ve Sn Bakana KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini, ayrıca bu indirimin ham maddede uygulanması gerektiğini kendilerine ileteceğiz dedi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.