İnegöllü Muhtar O Anları Anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Kas 2015 / Per 12:32
/ 6.090 Kez Okundu
| |

Bursa’da Tophane meydanında gerçekleşene cinayetin ilk duruşması gerçekleşti.

Zamanında bitirilemeyen fabrika yüzünden geçtiğimiz ramazan ayında Tophane’de gerçekleşen silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan olaylar ise amatör kamera tarafından saniye saniye kayıt edilmişti.

 

 

7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, oğul Erkan Serbest hakkında müebbet, baba Ridayettin Serbest hakkında ise 23 yıla kadar hapis talep edildi. Olay günü müteahhit Engin Hacılar'ın kendilerine söz verdiği fabrika inşaatını zamanında bitirmediği için 270 bin liralık teminat senedini almaya geldiklerini ifade Üçevler mahalle muhtarı baba Ridayettin Serbest

Engin Hacılar isimli şahısla 320 bin TL tutarında fabrikanın inşa edilmesi konusunda anlaşmıştık. 100 bin TL sini peşin olarak vermiştik 2 ayda bitmesi gereken inşaat 6 ay sürede bitirilememişti. Abdulhakim Yılmaz devreye girdi ve 270 bin liralık teminat senedi verdi. 10 gün süre içerisinde inşaat tamamlanırsa senedi geri alacaktı ama inşaat 10 gün sürede tamamlanamadı. O gün Tophane’ye gittik senedin Tophane’de verileceği söyledi, oğlum parka girmişti bende çay ocağına girmiştim, dışarıdan bağırışıma sesleri duyunca parkın içine yöneldim. Erkan Abulhakim’e bağırıyordu senedi neden yırttın diye oğlum kimseye silah doğrultmamıştı. Daha sonra oğlum ve beraberimde gelen kişilerle gidiyorduk. Üzerimize bir kişinin silahla geldiğini gördüm, sonra bu kişi silahla ateş etti oğlum kolundan yaralanmıştı. Oğlumda silahla ateş edip yere düşüp hakkını helal et baba deyince bende kendimi kaybedip yerde yatan şahısa ateş ettim.

 

 

KUMPAS KURDULAR

Olayın babasının anlattığı gibi olduğunu ifade eden Erkan Serbest, " Vurulduğumu anlayınca silahı çıkardım. Üzerimize gelmesini engellemek için yere doğru ateş ettim. Bu sırada ateş eden kişi yere düşmemişti. Göğsümden aldığım ateş sonucu yaralandım. Yere düştüm. Bir ağacın arkasına babamla birlikte kendimizi zor attık. Nefes almakta zorlandığını hissedince şehadet getirdim ve babama hakkını helal et dedim. Daha sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

 

 

& Ouml;len Tacettin Başoral'ın ağabeyi Bedrettin Başoral, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederk, " Sanıklarla bir husumetimiz yoktu" dedi.

Duruşma eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.