İnegöllü öğrenciler Türkiye’yi temsil edecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü öğrenciler Türkiye’yi temsil edecek
08 Nis 2018 / Paz 18:12
/ 4.711 Kez Okundu
| |

Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğrencileri, “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA’da Türkiye’yi temsil edecek.

YOĞUN BİR SÜREÇTEN GEÇTİK
Öğrencileriyle gurur duyduğunu söyleyen Okul Müdürü Cavit Yakşi ,"Her Şeyden önce Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olarak İnegöl’ü Bursa’yı ve Ülkemizi PİSA’ da temsil ediyor olmanın gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. 2018 yılı PİSA uygulamasına ilimizden beş okul ,ilçemizden ise Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olarak  tek okul katılmaktayız. Ekim ayından bu güne yoğun bir süreçten geçtik. Okul müdürü ve görevli koordinatör öğretmenlerimiz Antalya ‘da eğitime tabi tutuldular. Devam eden süreçte öğrencilerin motive edilmesi  çalışmaları yaptık. Okulumuzun her yanına afişler pankartlar astık. Öğrencilerimize özel tişörtler yaptırdık. Ayrıca öğretmen ve öğrenci bilgilendirme ve motivasyon çalışmaları yaptık. Umuyorum ki PİSA’da Türkiye’deki en başarılı okullardan biri olacağız.  PİSA milli takımında yer almaktan onur ve gurur duyuyoruz." dedi.
BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTİYORLAR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican konuşmasında; Naire Çikayeva Anadolu lisesi PİSA gurubunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. PİSA’nın ülkemiz için önemli bir uygulama olduğunu bu konuda ilçe milli eğitim müdürlüğü her türlü desteği verdiklerini belirtti. PISA sınavı sonunda ki değerlendirme raporu sonucunda Milli Eğitim Bakanlığımızın politikalarını gözden geçirdiği veya yenilikler revizyonlar yaptığı bilinmektedir.  Naire Çikayeva Anadolu lisesinin başarı çıtasını her geçen gün yükselten ve bu konuda gayret gösteren okullarımızdan biri olduğunu belirterek PISA sınavında başarılar diledi. PISA sınavında Matematik Fen Bilimleri Türkçe derslerinden yazılı sınava ve Bilişim Teknolojilerinden uygulama sınavına katılacaklarını  bu sınavlardan sonucunda en iyi dereceyi elde edeceklerini biliyorum." ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.