İnegöllü ressamın göz alıcı sergisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü ressamın göz alıcı sergisi
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Oca 2023 / Sal 17:58
/ 1.390 Kez Okundu
| |

Yaklaşık 20 yıllık tutkusunu geliştiren emekli Deniz Astsubay İsmet Çetin 'in 4 ressam arkadaşıyla birlikte açtıkları sergide İnegöllü ressam Yüksel Kılıçoğlu'da yer aldı.

Sanatına olan tutkusunu fırçasıyla yansıtmaya devam eden İsmet Çetin, ikinci sergisini Üsküdar Altunizade Kultur ve Sanat Merkezi'inde, 4 ressam arkadaşı ile birlikte açtı. “Renklerin Ahengi” adlı sergide Çetin’in hayvan resimlerinden oluşan eserleri yanı sıra ressamlar Oya Dinçer, Yüksel Kılıçoğlu, Reyhan Aydın ve Esin Derdimet’in birbirinden güzel eserleri sergilendi. Sergide açıklama yapan İnegöllü ressam Yüksel Kılıçoğlu:

"Sanat insan yaratıcılıgının becerisinin ve hayal gücünün ifadesi uygulanması olarak tanımlanır.Sanat halkın duyu ve duygularına dokunmaya yönelik gerçekleştirilen insan çalışmalarının tümünü biraraya getiriyor. Sanat denilince ilk önce akla resim geliyor.Resim boyayı birincil araç olarak kullanarak sanatsal vizyonu ifade etmenin bi şekli olarak yorumlanıyor.Görsel sanatlar bi sanat eserinin çizgi şekil renk doku ve boşluk olmak üzere beş temel unsuru var der.Resim sanatında ışık ve gölgenin ustaca kullanımı ilginç renk seçimleri ve sanatsal olarak hoş bi kompozisyon iyi bi eserde aranan özellikler…


Empresyonist ressamlar önceden bir şey tasarlamaksızın, neresi onlara ilham vermişse, orada durup sehpalarını kurarak resim çalışabiliyorlar; yürürken birden bire, doğada çabucak gelip geçen kısa süreli bir ışık etkisinin büyüsüne kapılıp hemen orada bunun resmini yapabiliyorlardı.Bizde grup arkadaşlarımızla renklerin büyüsü ahengine kapılıp bu resimleri ürettik. Farklı tekniklerde severek aşkla yaptıgımız resimleri  Renklerin Ahengi adı altında topladık. 
Grup arkadaşlarımızla  Türkiye nin değişik yerlerinden sosyal medya ve belediye kursları ile tanışmak suretiyle biraraya geldik.Gölcük İnegöl Konya ve İistanbul 
Renklerin Ahengi karma sergimizde yaglıboya pastel boya suluboya yakma resim kuru fırça akrilik teknikleri ile yapılan güzel eserler sergimzde sizlerin begenilerini bekliyor. Sergimize eserleriyle katılım saglayan Esin Derdimet, Reyhan Aydın İsmet  Çetin Oya Dinçer.. Renklerin uyumu ahengi kadar güzel günler sizlerin olsun.."ifadelerine değindi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.