İnegöllü teğmen Küçük Kâmil’in mezarı kaybolmak üzere

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü teğmen Küçük Kâmil’in mezarı kaybolmak üzere
11 Şub 2019 / Pzt 12:45
/ 27.127 Kez Okundu
| |

İnegöllü olan ve doğu illerinde görev yaptığı sırada hastalanarak vefat eden İnegöllü teğmenin mezarı kaybolmak üzere.

Kurtuluş Savaşında küçük bir çocuk olmasına rağmen Vatanı uğruna ölümü göze alan esir düşen fakat mücadelesinden pes etmeyen binlerce gazimizden biri olan İnegöllü Küçük Kamil. Savaştan sonra Bursa Işıklar Askeri Lisesini bitirdikten sonra Teğmen olarak görev yaptığı Doğu bölgelerinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.
Küçük Kamil 'in mezarı günümüzde İnegöl Belediyesinin kardeş belediyesi olan Doğubayazıt ilçesinin Telçeker köyünde bulunmaktadır. Köylülerin Kamil Küçük olarak bildikleri gazimiz küçük yaşta İstiklâl Madalyası ile ödüllendirilen ilk Türk çocuğudur.

PROJE ÖNERİSİ

Küçük Kamil’in mezarının kaybolmak üzere olduğunu ifade eden Abdullah Ezim, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’a seslenerek “İlçemiz Belediyemiz ile kardeş Belediye olan Doğubayazıt Belediyesi ile ortaklaşa yapabileceği bir proje önermek istiyorum. İnegöllü olan Subayımızın Küçük Kamil mezarı fotoğraflarda gözükmektedir. Göründüğü gibi mezar kaybolmak üzeredir. Burada hemşerimize yakışır bir mermerden mezar ve başucu taşı yapılmasının yakışacağını düşünüyorum. Bu mezarın masrafları başta ben olmak üzere İnegöllüler tarafından karşılanmak kaydı ile yapılmasını öneriyorum. Saygılarımla.” İfadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.