İnegöllüler dikkat! 5 gün boyunca yasak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllüler dikkat! 5 gün boyunca yasak
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Haz 2025 / Pzt 19:02
2 dk okuma / 13.297 Kez Okundu
| | |

Bursa Valiliği, kamu düzenini korumak amacıyla 23-27 Haziran 2025 tarihleri arasında her türlü eylem ve etkinliği 5 gün süreyle yasakladı.

YÜRÜYÜŞ, TOPLANTI VE OTURMA EYLEMLERİNE GEÇİCİ DURDURMA
Bursa Valiliği, yaptığı yazılı açıklamayla kent genelinde 23 Haziran 2025 saat 00.01 ile 27 Haziran 2025 saat 23.59 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, her türlü açık ve kapalı alan etkinliklerini yasakladığını duyurdu.


YASAĞIN KAPSAMI GENİŞ
Yasak kapsamına;

  • Yürüyüşler

  • Toplantılar

  • Oturma eylemleri

  • İnsan zinciri oluşturma

  • Her türlü gösteri ve etkinlik dahil edildi.

Bu eylem ve etkinlikler park ve bahçelerde, genel yollarda, kamu binaları ve STK önlerinde ile umuma açık alanlarda yapılamayacak.


GEREKÇE: KAMU DÜZENİ VE TOPLUMSAL HUZUR
Valiliğin açıklamasında, yasak kararının 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi uyarınca alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Kamu düzeninin bozulmasının önlenmesi, toplumda infiale yol açabilecek, milli, vicdani ve insani değerlere zarar verebilecek durumların engellenmesi, toplumsal barışın korunması ve provokatif olayların yaşanma ihtimalinin ortadan kaldırılması amacıyla...”


UYGULAMA 5 GÜN SÜRECEK
Söz konusu karar, 22 Haziran 2025 tarihli ve E-19482364-12470-2025/29 sayılı valilik oluru ile resmiyet kazandı. Yasak, tüm Bursa il genelini kapsıyor ve 27 Haziran 2025 gece yarısına kadar sürecek.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.