İnegöllüler dikkat!!! Son 2 gün

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllüler dikkat!!! Son 2 gün
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Oca 2024 / Pzt 09:47
/ 2.099 Kez Okundu
| |

Türkiye, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlere hazırlanıyor. Seçmen listeleri, 4 Ocak itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. 17 Ocak'ta askıdan inecek olan listede adı olmayanlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak kaydını yaptırabilecek.

Seçmenler, isimlerini 17 Ocak Çarşamba saat 17.00'a kadar kontrol edebilecek. Listede ismini bulamayanlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak seçmen kaydının yapılmasını talep edebilecek.

Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi ve çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet'ten de yapılabiliyor.

Seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi 4 Ocak'ta başlamıştı. 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek. Yine seçmenlerin bağlı bulundukları muhtarlıklarda seçmen listeleri de bu tarihe kadar askıda kalmaya devam edecek.

Seçmen niteliği olduğu halde, listede adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Bu kişiler herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak.

Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar da bilgilerini güncelleyebilecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına ise 29 Şubat'ta başlanacak.

İşte adım adım yapılması gerekenler:

  1. 17 Ocak Çarşamba saat 17.00'a kadar, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi, çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya e-Devlet üzerinden seçmen listesinde adınızı kontrol edin.
  2. Adınız listede yoksa, il veya ilçe nüfus müdürlüğüne gidin.
  3. Nüfus müdürlüğüne başvurduğunuzda, herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmeniz istenecek.
  4. Başvurunuz kabul edilirse, seçmen kaydınız yapılacak ve size seçmen cüzdanı verilecek.

Seçmen listelerinde güncelleme yapabilmek için son tarih 17 Ocak!


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.