İnegöllüler koronavirüs çılgınlığı, yarım günde tükettiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Mar 2020 / Çar 12:42
/ 28.239 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam yaptığı koronavirüs açıklamasının ardından bugün İnegöl’de eczanelerde ve medikallerde bulunan el dezenfektanlarında satış patlaması yaşandı.

Dünyada hızlı bir yayılma trendi izleyen koronavirüsten korunmak amacıyla kullanılan el dezenfektanları ve kolonyalarda büyük bir talep patlaması yaşanıyor.

SATIŞ PATLAMASI YAŞANDI
Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de 1 tane koronavirüs vakası yaşandığı açıklamasının ardından bugün İnegöl’de el dezenfektanı patlaması yaşandığı öğrenildi.

YARIM GÜNDE TÜKETTİLER
Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar İnegöl’de bulunan eczanelerde ve medikal kuruluşlarından el dezenfektanlarını satın aldığı öğrenildi.

FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU
Eczacılardan öğrenilen bilgilere göre internetten 40 TL’ye satılan el dezenfektanlarının fiyatının bugün 60 TL’den satılmaya başlandığı belirtildi.

TÜKENDİ
İnegöl’de bulunan medikalcilerde şuan maske ve el dezenfektanlarını tükenmiş durumda.

BU KADAR FİYAT FARKI HİÇ NORMAL DEĞİL
Hem dezenfektan hem de kolonya fiyatları, vurguncuların yeni hareket alanı oldu. 5 litre bir dezenfektan, bir internet sitesinde 83 lirayken, bir başka internet sitesinde 198 liraya yükselebiliyor.
Aynı dezenfektanın 250 mililitrelik fiyatı şubat ayında 7 lirayken, 39 liraya kadar yükseldi. Aynı şekilde aynı markalı 1 litrelik limon kolonyası bir markette 17,50 lirayken, bir başkasında 32,13 liraya kadar yükselebiliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.