İnegölspor’a psikolojik destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegölspor’a psikolojik destek
22 Ağu 2016 / Pzt 11:02
/ 516 Kez Okundu
| |

İnegölspor’un yaz spor okulu velilerine yönelik, Sani Konukoğlu konferans salonunda "Sporcu Başarısında Kulüp Aile İşbirliği" konulu semineri gerçekleştirildi. Seminere konuşması olarak Psikolog Yalçın Kireççi katıldı.

BİZE PSİKOLOJİK DESTEK VERECEK

Seminer öncesi söz alan Gençlik Geliştirme Sorumlusu İrfan Kapdan, "İnegölspor kulübü olarak bu yıl yapmayı planladığımız seminerlerden ilkini burada sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. İlk konumuz sporcuların başarılarında kulüp aile işbirliğinin önemiyle alakalı. Psikolog Yalçın Kireççi hocamın hazırladığı bir program olacak. Buradan sizlere deneyimlerini aktaracak. Kendisi aynı zamanda bu yıl İnegölspor'da profesyonel kadroda yer alan sporcu kardeşlerimize destek vermek amacıyla görev yapacak. Bizim aramızda olacak. Buraya geldiğiniz için siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum."dedi.

ÖRNEK ALABİLİRİZ AMA OLAMAYIZ

Daha sonra söz alan Psikolog Yalçın Kireççi, ise şunları söyledi: "Çocuklarınızı spor okuluna, İnegölspor'a emanet ediyorsunuz ama aklını muhakkak herkes kendine emanet etmek zorunda. Birine aklımızı emanet ettiğimiz zaman işimiz zor. Ben çalıştığım kişilere dedim ki, söylediklerim aklınıza yatmıyorsa zinhar kabul etmeyin. Hatta itiraz edin. Çocuklarımıza akıllarını ve zihinlerini kullanmasını öğretmek boynumuzun borcu. Kim ki söyleneni aklına yatmaz kabul ederse, bilin ki özgüven eksikliği vardır. Burada çocukları eğitirken, onlara verilecek şeylerden biri de özgüvenlerini kazanmasıdır. Bakın koca koca adamlar Türkiye gelenlinde bir örgütten bahsediliyor. Özgüveni olmayan insanlar. İstediği kadar profesör olsun, istediği kadar general olsun ama özgüveni yok gördünüz işte. Hele aklını kullanmayan, zihnini kullanmayan insanın özgüveni olamaz. O zaman bu çocuklarımız İnegölspor vesilesi ile futbol eğitimi alırken de, akıl ve zihinlerini kullanmayı öğrenmeliler. Buda bir fırsat diye düşünüyorum. Bilinçli olarak futbol oynandığında sonuçlar ne kadar farklı olacağını inşallah hepimiz yaşayarak göreceğiz. Fotoğrafta kendi parmağımın izi var. Ben bu parmak izini basıyorum. Hepiniz gelin yanına basın, aynısı çıkmayacaktır. Bunun anlamı şu: Her insan parmak izi kadar özeldir. Allah bizi özene bezene yaratmış, bir ikincisini yaratmamış. İkizler dahi tek. İşte spor okullarında dikkat edeceğimiz en önemli konu buradan başlıyor bana göre. Her çocuğumuz özelde denk. Lütfen çocuklarınızı arkadaşlarıyla, kardeşiyle veya bir başkasıyla karşılaştırmayın. Onlara saygısızlık etmiş olabilirsiniz. 'Bak şunun kadar olamadın' iyi anne babada onun parmak izi ayrı. Benimki ayrı. Herkes kendini yaşamak ve yaşatmak için bu dünyaya geldi. Kimse kimseye benzemeyecek. Güzellikleri örnek alabiliriz ama o olamayız. Hani deriz ya 'Onun yerinde olsam' Kimse kimsenin yerinde olamıyor. Kimse kimsenin yerini alamıyor. Bu nedenle de özellikle hocalarımızla ayrı ayrı çalışacağız inşallah. Şunu diyorum. Her çocuğa özel ilgi gösterilmesi gerekir."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.