İnegölspora Yeni Tesis
 :
/ 1.299 Kez Okundu
| |

İnegölspor’un yeni tesis alanı ve projesi netleşti. Hayvan pazarının olduğu alanda 50 dönüm arazi üzerine yapılacak dev komplekste iki sentetik, iki doğal çim olmak üzere 4 saha bulunacak.

Yeni devlet hastanesiyle birlikte mevcut yerinden taşınması zorunlu hale gelen İnegölspor’a yapılması planlanan yeni tesis için projeler hazırlandı. Hayvan Pazarının bulunduğu alanda Orhaniye sahasını da içerisine alan 50 dönümlük arazi üzerinde dev bir kompleks yapılması planlanırken, dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ve İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ile birlikte yapılacak tesis hakkında bilgilendirme yapıldı. İnegölspor’a yeni bir tesis kazandıracaklarını aktaran Başkan Alinur Aktaş, buranın sadece tesis değil, bir kompleks olacağını ifade etti.

Başkanlık makamında tesisin proje çizimleri üzerinde yerler gösterilerek proje tanıtıldı. Burada bir açıklama yapan Başkan Alinur Aktaş, İnegölspor tesislerinin başka bir yere taşınmasının ardından boşalan alanı ise İnegöl Belediyesinin 2 farklı şekilde değerlendireceğini söyledi. Aktaş, “Alana belediye tarafından kapalı pazaryeri ve eczaneler yapılacak. Yap-işlet-devret modeli ile yapılması planlanan eczaneler belediye tarafından satılacak” dedi.

İnegöl’e uzun yıllar hizmet verecek hastanenin hızlı bir şekilde yapıldığını kaydeden Alinur Aktaş, “Hastanenin yanında İnegöl’ün önemli pazarlarından Cumartesi pazaryerinin olması yine hastanenin yanında İnegölspor’umuzun artık fonksiyonunu yitiren tesislerinin olması, o bölgede ciddi değişimi beraberinde getiriyor. İnegölspor tesislerinin farklı bir yere taşınması ve İnegölspor’a yakışır ideal tesis yapılması ile alakalı bilgilendirme yapmak için bir araya geldik” dedi.

İNEGÖLSPOR’UN VİZYONUNU ARTTIRACAK

Aktaş, yeni tesisin hayvan pazarı ile Orhaniye sahasının bulunduğu 50 dönüm üzerine yapacaklarını dile getirerek şöyle konuştu: “İnegölspor tesisleri hayvan pazarı ve Orhaniye sahası diye tabir ettiğimiz ama atıl durumdaki çok rantabıl kullanılmayan sahayı da içerecek şekilde yaklaşık 50 dönümlük alana konuşlandırılacak. Yeni tesisler 3 kat olacak. Bundan sonra ihale süreci başlayacak. Tesis tamamı ile bir kompleks olacak.  Kısa ve uzun vadeli bütün hesaplar yapılarak İnegölspor ile alakalı hazırlanmış güzel bir tesis. Bu tesis İnegölspor’un vizyonunu arttıracak.”

HAYVAN PAZARI YERİ KURBAN BAYRAMI SONRASI BELLİ OLACAK

Proje kapsamında yeni tesisin yapılacağı hayvan pazarının da başka bir yerde yapılacağını aktaran Aktaş, “Hayvan pazarı da oradan çıkacak. Yeni hayvan pazarı ile alakalı yakında kamuoyunu bilgilendireceğiz. Hayvan pazarı yapmak çok büyük bir iş değil. Hayvan pazarı ile mezbahane bir noktada toplanacak. Proje yap-işlet devret modeli olacak. Proje kurban bayramı sonrasında gerçekleşecek” dedi.

ECZANELER VE PAZARYERİ YAPILACAK

İnegölspor tesislerinin taşınmasının ardından boşalacak alanda yapılması düşünülen çalışmalardan da söz eden Alinur Aktaş, “İnegölspor tesisleri boşaldıktan sonra bu yerin artık hastanenin son aşamaya gelmesi ile beraber hem eczaneler için yer üretilerek kurumumuza gelir sağlanması beraberinde de Kemalpaşa, Turgutalp ve Süleymaniye Mahallelerinin ihtiyacını karşılayacak şekilde otoparklı güzel bir pazaryeri bizim arzumuz ve hayalimiz. Pazaryeri ve otopark bir arada olacak. Eczaneleri de yap-işlet modeliyle satmayı düşünüyoruz. Eczaneler dahil kullanılacak alan 14 ila 16 bin metre kare. Pazaryeri ile alakalı yer 12 bin metre kare. Pazaryeri ile alakalı başka bir yerde olabilir bu sadece bir öngörü. 12 bin metre kare pazaryeri bursa’da bile yok. Pazarın otoparkı da olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haberyorum





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.