İnegölspor’un dudak uçuklatan borcunu açıkladılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegölspor’un dudak uçuklatan borcunu açıkladılar
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eki 2019 / Per 15:26
/ 9.585 Kez Okundu
| |

İnegölspor’un yeni yönetimi bugün basın mensuplarının karşısına çıkarak borcun kongrede bahsedildiği gibi 2.2 milyon TL olmadığını, bu paranın 4 katı daha fazla borç olduğunu ifade ettiler.

İnegölspor yönetimi mali tablo ile alakalı kulüp tesislerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın toplantısına Mali İşler Sorumluları Mehmet Çalık ve Erhan Demirden, Genel Kaptan Semih Peşin ile Taraftar Sorumlusu Coşkun Karduz katıldı.

TOPLAM BORÇ 9 MİLYON OLDU

Mali Şube sorumlusu Mehmet Çalık kongrede açıklanan borcun 4 katı borç tespit ettiklerini ifade ederek “Kongre sürecinden bize anlatılan 2.2 milyon borcun aslında uygun olmadığı ve bu rakamın 4 katı borç olduğunu tespit ettik. Kulübün geçen seneden borçlar, futbolcular ile yapılan anlaşmalar, sezon başındaki kampın ödemesi, sezon boyunca personel maaşları, SSK ödemesi görevi bıraktıktan sonra İnegölspor kulübünün senetleri olmak üzere toplam borç 8.2 borç vardır. Bu borca futbolculara verilecek olan primler hariç. Buna ek olarak primleri ilave ettiğimizde bu borç 9 milyonu çok rahat aşıyor. 9 milyon borç İnegölspor’un 3,5 senelik gelirine tekabül ediyor. 3,5 sene kulübe hiçbir çivi çakmasak 3,5 senede borcu ödeyebiliyoruz. Biz bu kadar büyük bir borç beklemiyorduk, kongrede 2,2 milyon TL olarak açıklandı.  Biz 4 milyon TL civarında bir borç tahmin ediyorduk. 9 milyon borç ödenmeyecek borç değil yeter ki birlik olalım.”

CARİ AÇIK 6 MİLYON TL

Cari açığın 6 milyon TL’yi bulduğunu ifade eden Çalık “İnegölspor’da alacak verecek çıktığı zaman primler hariç, tahmini olarak cari açığımız sezon sonu 6 milyon TL bir cari açığı var.  Yönetim Kurulu sadece kendi imkânları ile bu parayı toplaması imkânsız.  Burada en büyük iş mülki amirlerden esnaflarımızdan taraftarlarımıza düşüyor birlik olmamız gerekiyor. Yönetim katkı payı olarak 10 bin TL belirledik. Bu borç yönetim katkı payları ile ödenecek borç değil.”

SENETLERİ BORÇ SAYMAMIŞLAR

Kongrede bu borcun nasıl ibra edildiği sorusuna ise Çalık şu ifadeleri kullandı; “Bunu eski yönetime ve kongrede el kaldıran arkadaşlara sormak lazım. Biz seçildikten sonra bu tabloyu inceleme fırsatımız oldu. Futbolculara peşinat olarak senet verildi günü gelmediği için bunu borç olarak saymamışlar.”

BORCU AŞAĞI ÇEKECEĞİZ

İnegölspor’un borcunun daha aşağıya çekeceklerini belirten Çalık “Sezon sonuna kadar gideceğiz ve söz verdiğimiz gibi borcu da aşağı çekeceğiz. Burada personelin maaşları verilmemiş ancak yönetim kurulu neden sezon sonunda istifa etmediğini merak ediyordum.  Mali tabloları incelediğimde bu biraz beni aydınlattı. Yaklaşık 52 esnafımızdan 634 bin 500 TL civarı para toplanmış.  Bu paralar geçmiş dönemde yöneticilerin İnegölspor’a verdiği borçların tahsilinde kullanılmış. Bu benim şahsi fikrim eski yönetim kendi verdiği paraları kurtarabilmek için yeni sezonu beklemişler, bu paraları esnafımızdan toplamışlar bir kısmını tahsil etmişler tahsil edemedikleri 269 bin TL kulüp senedi alarak görevi bırakmışlar.  Yaptıkları şey etik olabilir ama ben en azından personel maaşını öderdim. Personelimiz evine ekmek götüremedi evine icra gelenler olmuş. Geldiğimizde böyle bir tablo ile karşılaştık sanki yangından mal kaçırmışlar. İnegölspor’un kime borcu kalmış. Şimdi şöyle örnek vereyim buzdolabını tamir ettirmişler 205 lira borç bırakmışlar ya hiçbir yöneticide 205 lira para yoktu. “ dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.