İnegöl'ü spor şehri yapmak için yola çıktılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'ü spor şehri yapmak için yola çıktılar
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Nis 2022 / Cmt 12:00
/ 3.024 Kez Okundu
| |

İnegöl Kaymakamlığı himayelerinde başlattığımız 'İnegöl'de Sporun Yaygınlaştırılması Projesi' tüm hızıyla devam ediyor.

"İnegöl'ü Sporla Anılan Bir Şehir Yapalım"  sloganıyla yola çıkılan projenin üçüncü tanıtım ayağı gerçekleştirildi. İnegöl'de faaliyet gösteren kulüp başkanları ve yöneticilerle yapılan toplantıda İnegöl kaymakamı sayın Eren ARSLAN, katılımcılara proje hakkında bilgi vererek, kulüp başkanlarının projemize desteklerini istedi.

"Projemizin amacı, İnegöl'de yaşayan herkesin, özellikle çocukların ve gençlerin, öncelikle de dezavantajlı bölgelerdeki çocukların sporla tanışmaları ve bunu kültür haline getirmeleridir. Bu hedef doğrultusunda ilçemizde spor alanında bir seferberlik havasında olacağız. İlk toplantımızı merkezdeki ortaokulların müdür ve beden eğitimi öğretmenleriyle, ikincisini de lise müdürleriyle yaptık. Onlardan okullarında en az iki branşta altyapı oluşturmalarını istedik. İlk etapta belirledikleri branşlarda ihtiyaçları olan malzeme desteğini asgari ölçüde karşılayacağımızı anlattık. Okullarımız, taahhüt ettikleri branşları, çevre şartlarını ve okulun durumunu da dikkate alarak belirleyip bize ilettiler.

Projemizin üçüncü ayağında kulüplerimizin okullarla ilişkilendirilmesi var. Bu gün bu konuda bilgi alışverişi ve proje tanıtımı yapacağız.
Kulüplerimizden isteğimiz, özellikle en yakınlarındaki okulların seçtikleri branşları dikkate alarak kendi bünyelerinde en az üç branşı tescil ettirecekler. Her kulüp bu branşlar için okullarla altyapı protokolü imzalayıp okullarımızı bu hususta destekleyecekler. Böylece okul sporlarında başarılı olan sporcu öğrencilerimiz kulüp müsabakalarına da yine İnegöl'den kendi kulübümüz adına katılacak. Bu şekilde elit sporcularımız şehir dışına gitmemiş olacak. Bizler de bu konuda kulüplerimize ve okullarımıza  daimi sponsorlar bulacağız.." diyerek konuyu özetledi.

Ardından İlçe Spor Müdürümüz Yusuf Şevki YÜCEL'in yaptığı proje sunumunu İnegöl Kaymakamı Eren ARSLAN, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan KOCAAĞA, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Ali  DOĞRU, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (İTSO) Yavuz UĞURDAĞ ve İnegöl'de faaliyet gösteren 17si futbol olmak üzere toplam 50 kulübün yöneticileri izledi.

Daha sonra katılımcıların görüş ve önerileri alındı. Dilek ve temennilerle ve hatıra fotoğrafı çekilerek toplantı sona erdi.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.