İnegöl’ün Altyapısı Masaya Yatırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün Altyapısı Masaya Yatırıldı
26 Şub 2016 / Cum 22:24
/ 467 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden AYKOME 2016 yılı içerisinde İnegöl’de yapılacak çalışmalar ile alakalı ilgili kurum temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Şube Müdürü Ferit ÇAM ve çalışanları, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gazali Şen, İNGAZ Genel Müdürü Faruk Çoşkun, BUSKİ Genel Müdürlüğü temsilcileri ve İnegöl Şubesi Müdürü Ahmet Aka, UEDAŞ ve Türk Telekom’un temsilcileri hazır bulundu. Belirli konuların görüşüldüğü ve önemli gündem maddelerini içeren toplantıda yapılması düşünülen çalışmalar detaylı olarak masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan yardımcısı Alper Taban; “Şehrin altyapı çalışmalarının, organize bir şekilde ilgili kurumlarca bitirilmesi noktasında 2011 yılında belediyemiz bünyesinde kurulan Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), büyükşehir yasasının yürürlüğe girdiği tarihten sonra Büyükşehir belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir. İnegöl’de altyapı ile herhangi bir çalışma yapılacaksa bunun kararı artık Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Aykome tarafından alınmaktadır. Altyapı çalışma talepleri her hafta Salı günü yapılan alt kurul toplantısında karara bağlanmakta ya da her ayın ilk Çarşamba günü düzenlenen genel kurul toplantılarında değerlendirilmektedir” dedi.

Kurumların 2016 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmaları birbirlerine sunarak ortak bir çalışmanın içerisinde olduklarını belirten Taban; “Öncelikle Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesi; BUSKİ, UEDAŞ, İNGAZ ve Telekom çalışmalarının sonucunda her kurum bozduğu üst yapıyı eski haline getirmekle sorumludur. Burada en çok üzerinde durduğumuz konu da yapılan işlerin bir daha yapboz olmaması. Daha önce yaptığımız işlerde gördük, sıralama ile yaptığımızda hiçbir problem olmuyor. Bu sokaklardaki iş bittiğinde de vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sokaklarının bir daha kazılmayacağını biliyor ve pırıl pırıl bir sokağa sahip oluyorlar” dedi.

Düzenlenen toplantıda 2016 yılı içerisinde İnegöl’de yapılması düşünülen çalışmalar masaya yatırılarak, yapılması düşünülen işlerin ilgili kurumlar ile koordineli bir şekilde yapılması da kararlaştırıldı. Ayrıca İnegöl’de altyapı çalışmaları yapan ve yatırım yapması muhtemel kurum temsilcilerinde görüşleri alındı.

Ayrıca şehrin altyapı çalışmalarının organize bir şekilde ilgili kurumlarca bitirilmesi noktasında, altyapı hizmetlerini etkili ve koordinasyonlu bir şekilde, altyapı ile ilgili verilerin ışığında, ilçedeki altyapı hizmetlerinin belirli bir sistem içerisinde yapılması ve AYKOME’nin belirli dönemler de toplanması ve altyapı yatırımlarının daha bilinçli ve koordineli olarak sürdürülmesi ile şehirdeki mevcut sıkıntıların birçoğunun giderileceği noktasında da görüş birliğine varıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.