İnegölün Beş Yıl Daha Kaybetmeye Hakkı Yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegölün Beş Yıl Daha Kaybetmeye Hakkı Yok
 :
/ 2.237 Kez Okundu
| |

“Görevi SP’li kadrolara teslim etmenin vakti gelmiştir”

Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe Teşkilatının Temmuz ayı ilçe divan toplantısı, önceki akşam parti merkezinde gerçekleştirilirken, divan toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “İnegöl’ün kalkınması ve bir 5 yılını daha kaybetmemesi için, partili partisiz, AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, kısacası bütün herkesi Saadet Partisine destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, İl Genel Meclisi üyesi Fahrettin Bayraktar, Belediye Meclisi üyeleri, Belde, köy ve mahalle temsilcileri ile partililerin katıldığı divan toplantısında, temsilci raporlarının okunmasının ardından, ilçe teşkilatının faaliyetleri sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Divan toplantısında konuşan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Milli Görüşçüler olarak görevimiz, Hakkın hakim olması için çalışmaktır. Bununla birlikte dünya Müslümanlarının dertleriyle dertlenmek de en önemli görevlerimizin başında gelmektedir. İslam ülkelerindeki ateş çemberi o kadar daraldı ki, artık vicdanlarımızı yakan ateş, ülkemize de sıçramaya başladı. Dün Afganistan, Çeçenistan, Bosna, Filistin için ağlarken, bugün bunlara Suriye, Irak, Arakan, Doğu Türkistan, Mısır ve ismini dahi sayamadığımız bir çok İslam ülkesi dahil oldu. Etrafımıza baktığımızda, Siyonizm’in planlarını hızlı bir şekilde uyguladığını ve Büyük İsrail hedefine doğru koşar adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Bu kapsamda nasıl olsa Müslümanların yapacak bir şeyi yok, diyerek vahşice katliamlarına devam ediyorlar. Daha bir iki gün önce Mısır’da yapılan katliamlarla birlikte Suriye’de kimyasal silahla yapılan katliam üzüntünün boyutunu daha da artırmış, yüreğimizi dağlamıştır. Ama ne yazık ki, bu katliamlar BOP projesi çerçevesinde devam edecektir” dedi.

Bunun çözümü için Türkiye’ye önemli görevler düştüğüne işaret eden Başkan Sütçü, “Konunun çözümü ise, nutuk atmakla değil, her zaman ifade ettiğimiz gibi İslam Birliğini kurmakla mümkündür. Aksi halde kan ve gözyaşının dinmesi mümkün değildir. Ülkemizin ve tüm insanlığın, İslam medeniyetine ihtiyacı vardır. İslam medeniyeti ile tüm insanlığın kurtuluşu sağlanarak, yeryüzüne adalet getirilmiş olacaktır. Bu hedefi gerçekleştirecek olan ise,  tarihi misyona sahip, geçmişi başarılarla dolu, tüm insanlığa adalet getirmiş olan milletimizdir. Rahmetli Hocamız, ‘Siyonizm’i anlamadan, bu günkü olayları anlamamız mümkün değildir’ diyordu. Bu gün bunun doğruluğunu bir kez daha öğrendik. Başta Mısır olmak üzere Müslümanlar üzerinde yapılan katliamlardan dolayı eğlenmenin sırası değil dedik. Bizim kültürümüz sadece müzik, oyun ve eğlenceden ibaret değil dedik. Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulüm ve katliamdan dolayı festivalleri iptal edin veya içeriğini değiştirin dedik. Hem bunu sadece biz değil, ilçemizde bulunan STK’lar, dernekler başta olmak üzere duyarlı bir çok vatandaşımız söyledi. Ama sayın Belediye Başkanımız  ‘Ben sadece sizin değil, bütün İnegöl’ün başkanıyım, dolayısıyla festivalin iptali konusunda sizin gibi düşünmüyorum, festivalin iptal edilmesine gerek görmüyorum’ tarzından ifadelerle konuyu geçiştirdi ve festivalin devamı yönünde tavır kullandı. Şimdi de AK Parti genel merkezinin talimatıyla festivali iptal etti. Öncelikle geçte olsa, festivalin iptal edilmesinden dolayı bu süreçte katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Sonra da sayın Belediye Başkanımıza birkaç soru sormak istiyoruz. Sayın başkanım, hani siz bütün İnegöl’ün başkanıydınız. Hani festivalin iptaline gerek görmüyordunuz, hani  festivalin devam etmesini isteyenler vardı. Ne oldu da bir anda hepsini birden kenara atıverdiniz?  Başkanımız bizi ve ilçe halkından gelen talepleri dikkate almayı gerek görmedi ama genel merkezinin talebiyle festivalleri iptal etti. Bütün bunların temelinde, halka ve muhalefete  ‘Ben güçlüyüm, ben çok oy aldım. Dolayısıyla ben ne yaparsam doğrudur. Muhalefetin, STK’ların  önerileri çok da önemli değildir’ gözüyle bakan Belediye Başkanımıza diyoruz ki, sayın Başkanım güçlü olmak, çok olmak, hiçbir zaman doğruluk sebebi, hak sebebi değildir. Halbuki, böyle önemli durumlarda, muhalefet partileriyle ve STK’lar ile toplantı yapıp, doğru kararı daha erken verilebilir, bu hale düşülmeyebilirdiniz. Öncelikle şunu belirtelim ki, hizmet anlayışımızda Hakkın rızası olmalıdır. Bugün, yarın veya bir başka zaman yapacağımız bütün programlarda öncelikle Hakkın rızasına uygunluk aranmalıdır. Eğer  inancımıza uygun programlar icra ederseniz, bu tür sorunlarla karşılaşmamış olursunuz” diye konuştu.

Yıllardan beri İnegöl’ün muhtelif cadde ve sokaklarında birtakım çalışmalar yapıldığını ifade eden Sütçü,  “Ama geriye dönüp baktığınızda, hep aynı yerde olduğunuzu görüyorsunuz. Çünkü, bütün yapılan çalışmalar çözüme odaklı değil, günü kurtarmak için vitrine yönelik, halkımızın gözünü boyamaya yönelik çalışmalardır. Dolayısıyla yapılan bu çalışmalar neticesinde halkımızın parası devamlı olarak çar-çur edilmekte, israf edilmektedir. Öncelikle şehrin iyi bir planlamaya ihtiyacı vardır. Kentsel dönüşüm hedefleri belirlenmeli, alternatif büyük caddeler oluşturulmalıdır. Altyapı ve su gibi önem arz eden çalışmalar tamamlanmalıdır. Bu çalışmalar bitirilmeden, yapılan hiçbir iş sonuca ulaşmayacak ve yapılan çalışmalar ‘Yap-Boz belediyeciliğine girecektir. Dolayısıyla bütün bunların sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gördük ki, işin ehli bir Belediye Başkanın ve işin ehli kadrolara ihtiyaç vardır. Bu kadrolara görevi teslim etmenin vakti gelmiştir” şeklinde konuştu.

İnegöl’de son yapılan yerel seçimlerde %29 oy almış olan ve yerelde ana muhalefet görevi verilen Saadet Partisinin geçmişinde, en güzel hizmetleri başarmış bir parti olduğuna vurgu yapan Sütçü, “Bizler farklı düşünceleri kendimizde zenginlik gören, milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda çalışmayı şiar edinmiş bir anlayışa, bir düşünceye sahibiz elhamdülillah. Ve bizler diyoruz ki, az önce saydığımız ve eleştirdiğimiz yerel ve ulusal konuları dikkate alarak,  İnegöl’ün kalkınması ve bir 5 yılını  daha kaybetmemesi için, partili partisiz AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, kısacası bütün herkesi Saadet partisine destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Divan toplantısının basına kapalı bölümünde ise, İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, teşkilat çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.