İnegöl’ün Hava Kalitesi Hassas

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün Hava Kalitesi Hassas
02 Şub 2017 / Per 12:10
/ 5.350 Kez Okundu
| |

Yurt genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kirliliği verilerine göre İnegöl’ün havası kritik değerlerin üzerinde "hassas" olarak nitelendirildi.

Son yıllarda Türkiye genelinde zaman zaman yaşanan hava kirliliği bu yıl iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Uzmanlara göre nüfus artışı ve göçe bağlı olarak hızlı ve düzensiz şehirleşme, yerleşim merkezleri arasında kalan sanayi bölgeleri, motorlu araç sayısının artması ve kış aylarında kullanılan katı yakıtlar; yaşanan hava kirliliğinin başlıca sebeplerini oluşturuyor.

DURUM HASSAS

İnegöl’ün gündeminden hiç düşmeyen hava kirliliği konusu tartışılmaya devam ederken, Bakanlığın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağının bugünkü verileri yine iç kararttı. Hava kalitesi izleme ağının verilerine göre İnegöl’ün kritik değerin üzerinde “hassas” olarak ölçüldü.

BURSA’DA 2. SIRADA

İnegöl Bursa bölgesinde yapılan ölçümlerde hava kalitesi sıralamasında 134 puanlı Yıldırım ilçesinden sonra 128 puanlı İnegöl yer alıyor.

EN ÖNEMLİ KAYNAK ISINMA

Kış aylarında hava kirliliği oluşmasında en önemli kaynak ısınma olduğunu dile getiren uzmanlar, "Isınmadan kaynaklanan kirliliğin önemli sebebi ısınma amaçlı olarak düşük kaliteli yakıtların kullanılması, yanlış yakma yöntemlerinin uygulanması ve kullanılan yakma sistemlerinin düzenli olarak bakımının yapılmamasıdır. Motorlu taşıtların sayısının her geçen gün artması beraberinde trafik yoğunluğuna neden oluyor ve şehir merkezlerinde hava kirliliğine sebep oluyor. Sanayide yanlış yer seçimleri, tesislerin zamanla şehir merkezlerinde kalması, gerekli arıtma sistemlerinin olmaması gibi nedenlerle özellikle sıcak noktalarda hava kirliliğine neden oluyor. Meteorolojik şartların da etkisiyle şehirlerimizde kirlilik daha da yoğun olarak yaşanıyor" dedi.

inegolonline.com/ haber_diger/111.jpg" style="height:423px; width:450px" />





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.