İnegöl’ün heyecanla beklediği tesis açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün heyecanla beklediği tesis açıldı
23 Eki 2016 / Paz 16:32
/ 1.616 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin Yeniceköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi” (DOSTUM)’un açılış töreni, Vali İzzettin Küçük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük de şunları söyledi: “Gerçekten çok güzel bir mekanda bu açılışı yapıyoruz. Dün İnegöl muhteşem bir gün geçirdi. 10 binlerce kişi sayın Cumhurbaşkanımızı karşıladı, bağrına bastı. İnegöl gerçekten tarihi bir gün yaşadı. Ben buradan bir daha Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız arz ediyorum. Cumhurbaşkanımız memleketin her yerine gidiyor. Ama ilçeler arasında da gördüğünüz gibi çok sık gitmiyor. İl merkezlerine gidiyor. İnegöl’ü bir ilçe olarak seçti. İnegöl’e olan ilgisini, sevgisini, alakasını gösteriyor. Bu arada Mehmet Yıldız beye teşekkür ediyorum. Muhteşem bir kampüsü, eğitim külliyesini İnegöl’e kazandırmış. 26 tane ayrı bina, 6 okul, yaklaşık 5 bin öğrenci olacak. Bir güzelliği de genelde bu tür eserlere insanlar öldükten sonra ismi verirler. Bilirsiniz bizde zamanında yaşıyorken insanların çok kıymeti bilinmez. Öldükten sonra kim olursa olsun, hepimizin akrabası, ‘Ya ne iyi adamdı. Ya keşke yaşasaydı da başımızda dursaydı’ deriz, ah vahlarız. Mehmet Yıldız eşini o sağken o güzelliği yapmış. Ben zarafetinden dolayı da teşekkür ediyorum. İnegöl sanayi alanında daha çok ismi biliniyor. Türkiye’de 800 milyon dolar ihracat yapan ilçe çok çok azdır. Buna mukabil 260 milyon dolar ithalatı var. Cari fazlası veriyor. Bu ilin üretim gücü gerçekten yüksek. İl dedim, Allah söyletti” dedi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz projeler ve yatırımlarla bir yandan Mobilya, Köfte, Oylat Kaplıcaları ve Ayçekirdeği gibi marka değerlerimizin bilinirlik ve prestijini arttırmaya çalışırken diğer yandan da kentimizin hem ekonomik alanda hem de sosyo kültürel alanda daha iyi noktalara yükselmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Öncelikle doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizmin dünya turizmi içinde son yıllarda ön plana çıkmasıyla şehrimizin bu alanda gizli kalmış olan zenginliğini ortaya çıkaracak, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) desteği ile Yeniceköy’de hayata geçirdiğimiz “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi” (DOSTUM)’un açılış törenine iştirak eden başta doğaseverler olmak üzere tüm misafirlerimize Hoş Geldiniz demek istiyorum”

inegolonline.com/diger_resimler/23102016-163213_897585.JPG" style="height:683px; text-align:justify; width:1024px" />

“Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar Şehir tasavvurunun aynı zamanda medeniyet tasavvuru olduğu bilinciyle hareket ederek bir kaç bölgesine, mahallesine ilgi gösterilen değil, bütün bölgelerine aynı hassasiyetle sahip çıkılan bir İnegöl; sahasında yetkin kişileri başka şehirlere kaptıran bir İnegöl değil, Türkiye’nin yetkinlerini şehrimize kazandıran bir İnegöl; tek merkezden yönetilen bir İnegöl değil; İçinde yaşayan her kesimin gönüllü katkılarıyla tesis edeceği bir kentin vizyonunu oluşturan bir İnegöl, ulaşım arterlerinde günü kurtaran yaklaşımlar yerine, gelecek yüzyılı kucaklayan bir İnegöl için 12 yıllık bir perspektifle markalarıyla büyüyen şehir olmayı hedefleyen bir İnegöl için uğraş veriyoruz” dedi.

“Bir şehri sevmenin şartı ona hizmet etmektir” diyen Aktaş; “İnegöl'e olan sevgimizle bu şehre bugüne kadar hizmet ettik ve bundan sonrada o aynı şevkle, aşkla ve muhabbetle hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim ilkemiz, "Halka hizmet Hakk’a hizmettir". Bir başka deyişle düsturumuz "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şehri yaşat ki insan yaşasın’dır. Bu bakış açısıyla, var olan sorunların tespitinde aciliyet önceliğini de dikkate alarak çözüm üretme kararındayız. Bu anlayışla çıktığımız yolda şehrimizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak ve kentimizin değerlerine yeni markalar eklemek adına özgün projeler üretiyoruz. Bu kapsamda dünya turizmi içinde son yıllarda en hızlı büyüyen alt sektör olarak öne çıkan Doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizmi çok önemsiyoruz. Ülkemizde de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Ekonomi Bakanlığımız ve Turizm Bakanlığımız dünyada değişen turizm anlayışına paralel olarak doğa turizmini ülkemizin başlıca turizm kaynakları arasına sokmak için çeşitli projeler üretmekte. İnegöl olarak bizde başta DOSTUM ve SUGESAM olmak üzere hayata geçireceğimiz projelerle devletimizin politikalarına destek veriyoruz” dedi.

 

Aktaş, şöyle devam etti: “por ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri uygulamaya geçiriyoruz. Bunlardan biri ve en önemlilerinden biri de Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz “Yeniceköy Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesi. İnegöl’de turizm dediğimizde sayabileceğimiz birkaç başlığımız var. Mesela termal turizmde; Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı, doğa turizminde; Oylat Mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası,  yamaç paraşütü için Türkiye’de tek üç yöne kalkış imkanı sunun Aktaş Tepe, kültür turizminde; Kent Müzesi, sanayi turizmi dediğimizde de Mobilya Müzesi şehrimizin ilk akla gelen zenginlikleridir. İnegöl Belediyesi olarak bizim isteğimiz şehrimizdeki Kırsal Turizmi de geliştirerek markalarımıza bir yenisini daha eklemektir.Bildiğiniz üzere planlanan bu merkezin kurulma fikri projelendirilerek hibe desteği için 2015 yılı içerisinde BEBKA’ya başvurulmuştu. DOSTUM yani Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projemiz BEBKA’ya sunulan toplam 121 başvuru arasından seçilerek destek almaya hak kazandı. Hazırlanan bu projemizin yaklaşık maliyeti 900.000 TL’dir. Ancak süreç içerisinde yapılan ilave projelerle yaklaşık 2 milyon TL’lik bir bütçeye ulaşmıştır. Bu rakamın 400.000 TL kadarını BEBKA’nın sağladığı hibeyle karşıladık. Bu vesile ile Bursa Valiliğimize destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak bu sayede İnegöl yeni bir çekim alanına daha sahip olacak”

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.