İnegöl’ün içme suyunda önemli gelişme! Artık pınar suyu içilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün içme suyunda önemli gelişme! Artık pınar suyu içilecek
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Haz 2024 / Cum 10:24
2 dk okuma / 10.258 Kez Okundu
| |

BUSKİ, İnegöl'e su temini sağlayan Alibeyköy bölgesinden çekilen kuyu suyunu devre dışı bırakarak Uludağ’ın pınar kaynaklarından sağlanan içme suyunu, su hattına dahil etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü işbirliği ile Uludağ'ın pınar kaynaklarından sağlanan içme suyunu İnegöl'deki 58 bin aboneye hizmet veren su sistemine dahil etti. Bu sayede, yılın 9 ayı devre dışı kalan Alibeyköy Terfi İstasyonu'ndan önemli ölçüde enerji ve su tasarrufu sağlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı bir kentin ancak sağlam bir altyapı ile mümkün olabileceği prensibi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin 17 ilçesinde yaşam kalitesini yükseltmek adına önemli adımlar atan BUSKİ, İnegöl'deki su temininde önemli bir yeniliğe imza attı. Uludağ'dan gelen pınar suyunun sisteme dahil edilmesiyle, ilçedeki su kalitesi ve verimliliği artırıldı. Alibeyköy Terfi İstasyonu'ndan günlük 9500 metreküp suyun alınması yerine, pınar kaynaklarından elde edilen su doğrudan şehre ulaştırıldı. Böylece, terfi istasyonunun kullanımı yaz aylarının yoğun tüketim günleri dışında durdurularak, önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlandı ve sürdürülebilir bir su yönetimi oluşturuldu.

Deydinler bölgesinde yapılan içme suyu hattı imalatı, debimetre montajı ve isale hattı bağlantıları ile 2500 metreküp pınar suyu İnegöl'ün kullanımına sunuldu. Ayrıca, su dağıtımında kullanılan SCADA sistemi sayesinde, ilçe merkezinde yaşanan basınç düşüklüğü sorunları da büyük ölçüde giderildi. SCADA sistemi ile su dağıtımı daha etkin ve verimli bir şekilde yönetilerek, içme suyu arıza sayısında önemli bir düşüş sağlandı ve vatandaşlara kesintisiz su hizmeti sunuldu.

"Sürdürülebilir Bir Su Yönetimi Oluşturduk"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yapılan çalışmaların İnegöl'deki su temini ve enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Bozbey, “Alibeyköy Terfi İstasyonu'nun devre dışı bırakılması ve pınar kaynakları sayesinde önemli ölçüde enerji ve su tasarrufu sağladık. Enerji maliyetlerimizi düşürerek daha sürdürülebilir bir su yönetimi oluşturduk. Ayrıca SCADA sistemi ile su dağıtımını daha etkin bir şekilde yöneterek, ilçe merkezinde yaşanan basınç düşüklüğü şikâyetlerini en aza indirdik. BUSKİ olarak İnegöl halkına daha kaliteli ve kesintisiz su hizmeti sunma hedefimize ulaşmamızda büyük katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim. Vatandaşlarımızdan su tasarrufuna özen göstermelerini rica ediyoruz. Su ve enerji tasarrufu, geleceğimizi korumanın en önemli yollarından biridir” dedi.

Bu çalışmalarla birlikte, İnegöl halkı artık daha kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmetine kavuşmuş oldu. Bu yenilik, hem suyun verimliliğini artırırken hem de enerji tasarrufu sağlayarak daha sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunuyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.