İnegöl’ün ilk Satranç Kulübü açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün ilk Satranç Kulübü açıldı
23 May 2017 / Sal 17:54
/ 1.824 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün, ilk satranç kulübü, Türkiye Satranç Federasyonu’nda 2. Kademe Satranç Antrenörü ve hakem olarak görev yapan, Temel BAŞOL tarafından hizmete açıldı.

Atatürk Bulvarı Kaptan İş Hanı 2. katta hizmete açılan İnegöl Satranç Kulübü’nün açılış törenine satranca gönül vermiş sporcular ve veliler katılırken, kulübün açılışını Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki YÜCEL yaptı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Açılışta bir konuşma yaparak, açılışı yapılan kulübün İnegöl için önemli bir hizmet ve değer olduğunu vurgulayan Yusuf Şevki YÜCEL, “İnegöl Satranç camiası için çok önemli olan bu güzel adımı kutluyorum” dedi.

Müdür Yücel konuşmasında, çocukların ve gençliğin, günümüzde büyük bir tehlike oluşturan, çok çeşitli teknoloji esaretinden uzaklaşmaları için bu tür zeka sporlarını her zaman desteklediklerini, bundan sonraki süreçte atılacak adımlar için bir örnek olmasını dilediğini, sözlerine ekledi.

GELECEĞİ BAŞARILI ŞEKİLDE KURGULAYAN GENÇLER

Açılış töreninin ardından bir konuşma yapan Satranç Antrenörü Temel BAŞOL, kulüp olarak geleceği başarılı bir şekilde kurgulayıp planlayabilen, muhakeme yeteneği yüksek gençler yetiştirmenin ilk hedefleri olduğunu belirtti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI YETİŞECEK

BAŞOL, “Satranca yeteneği olan çocuklarımızla birlikte, 2016-2017 Türkiye Şampiyonası’nda İnegöl’ü temsilen katıldığımız maçlarda, oldukça başarılı sonuçlar aldık ve bunu herhangi özel bir çalışma alanımız olmadan yaptık.

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

“Kulüp olarak bundan sonraki hedefimizse Avrupa’da ses getirecek satranç eğitim grupları oluşturarak, İnegöl’ümüzün ismini bu güzel zeka geliştirici oyunla duyurmaktır.”

 “Bu anlamda, kulüp dışında diğer kurumsal kuruluşların, İnegöllü gençler için kaliteli zaman geçirme adına çeşitli aktivitelerde bulunması çok önemlidir.” Dedi.

Başol, konuşmasında satranç sporu ve zeka oyunlarının önemini özellikle vurguladı.

SATRANÇ SEVERLER MERKEZE DAVETLİ

Sözlerinin sonunda, açılışa katılan, çiçek göndererek yanlarında olduklarını dile getiren, satranca gönül vermiş, sporcu ve velileri ile Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki YÜCEL’e teşekkür eden Başol, Atatürk Bulvarı Kaptan İş Hanı 2. Katta, tüm satranç severleri ve yeni yetenekleri, beklediklerini dile getirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.