İnegöl’ün kaynaklarını halka kullanacağız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Şub 2024 / Pzt 14:27
4 dk okuma / 1.322 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl Belediye Başkanı Ali Doğan’ın İnegöl’ün güzel yönetilmediğini belirterek, İnegöl’de ki kanser vakalarına değinerek İnegöl’de uyuşturucunun bir sorun olduğunu belirtti.

CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Ali Doğan, seçim çalışmaları kapsamında Huzur Mahallesi Bitlis Mutki Müzik Derneğini ziyaret etti.

Doğan burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Bir kere gençleri burada görmek beni çok mutlu etti. İsmim Ali Doğan. Cumhuriyet Halk Partisi'nde İnegöl belediye başkan adayıyım. Şimdi belediye başkanları muhtemelen ziyarete gelecekler. İşte şu yolu böyle yapacağız, kaldırımları şöyle yapacağız, köprüleri şöyle yapacağız diyecekler. Muhtemelen bu tarz propagandalar yapacaklar size. Ama hepiniz buna inanın belediye başkanlarının asli görevi yol, su, kaldırım ve asfaltı. Önemli olan bunun dışında İnegöl için ne yapabilirim? Şimdi bize hep diyorlar ki ya İnegöl'de belediye başkanı olduğunuzda ne yapabilirsiniz? İnegöl'ü nasıl değiştirebilirsiniz? Bizim yan başımızda örneklerimiz var. Sol sosyal demokrat bakış açısıyla düşündüğünüz zaman şehirleri yaşanabilir hale getirebiliriz.

İNEGÖL KANSER ÜRETME MERKEZİNE DÖNDÜ
Örnek vermeden önce bakın İnegöl'e başlıca sorunlarımızı söyleyeyim. Bir hava kirliliği problemimiz var. İnegöl bir kanser üretme merkezine dönüşmüş durumda mutlaka her tanıdığımızın bir akrabası, bir eşi, bir dostu kanser hastası oluyor. İnegöl'deki hava kirlilik seviyesi normal standartların neredeyse on, on beş katı büyümüş durumda. Dünyada on, on beş gün partikül olması gerekirken İnegöl'de altmış partiküle ulaşmış durumda. Bu direktmen kanser hastalığı üretiyor.

İNEGÖL’ÜN EN BÜYÜK SORUNU UYUŞTURUCU
Biliyorum İnegöl'ün en büyük, benim için de can alıcı sorunlarından birisi uyuşturucu sorunu. Ne yazık ki İnegöl'de, Karadere'de, Yenice mahallesinde artık uyuşturucu öyle bir hale gelmiş ki aileler çocuklarına bahşedemez duruma gelmişler. İnegöl'ün belki güvenlik açısından bir şey yapamayız ama mutlaka bir teşhis tedavi merkezine olmazsa olmaz aciliyetinde ihtiyacımız var.

GENÇLER DÜĞÜN YAPAMIYOR
Gençlerimiz düğün yapamıyorlar. Düğün salonları pahalı, hayat pahalı onlar için mutlaka halk düğün salonlarıyla birlikte en azından düğün salonunun kirasını minimuma indireceğiz ki insanları bir masraftan kurtaralım.
Diğer taraftan biliyorum insanlar üç tane, dört tane çocuğu var. Sabahleyin onlar okula giderken hepimizin çocukları neredeyse aç bir şekilde okula gidiyorlar. İnegöl Belediyesi'ni alırsam sözüm olsun bu benim olmazsa olmazlarımdan başkası çocuklarımızın çantasında tatlısından tut, kekinden, poğaçasından, sütünden ve muzundan koyacağız ki aileleri bu masraftan kurtaralım. Yoksa yirmi iki bin lira, yirmi üç bin lira maaşla çalışan bir insanın çocuklarını belenme çantasına hazırlaması büyük bir masraf. Kaldı ki artık pazara çıkamaz durumdayız. Dolayısıyla bunu bu masrafı da çocuklarımızın üzerinden kurtaracağız.

KARADERENİN SUYU İÇİLEMEZ HALDE
Karaderinin suyu artık içilemez bir halde insanlar içerken bu insanların sağlığını bozuyor. Mutlaka örneğin karaderinin suyunu temiz içilebilir bir hale dönüştürmemiz lazım. Altyapısı inanılmaz derecede bozulmuş durumda. Binaların büyük bölümü köy statüsünde yapıldığı için çoğu depreme dayanıksız halde bu binaları ya güçlendireceğiz ya da vatandaşlarımızla görüşüp Belediyenin şirketi bünyesinde nasıl sağlam hale getirebiliriz? Ya da yıkıp yeniden nasıl yapabiliriz? Mutlaka istişareyle hem sivil toplum örgütlerimiz hem muhtarımızla bir hal çaresine kavuşturmak zorundayız. Aksi takdirde Marmara'da olacak bir depremde bize en son ulaşacaklar. Biz helikopterlerin başımızdan kireç dökmesini istemiyorsak mutlaka depreme bir çözüm bulmak zorundayız. Bu olmazsa olmazlarımızın diğer bir parçası.

İNEGÖL’ÜN KAYNAKLARINI HALKA KULLANACAĞIZ
Değerli arkadaşlarımız İnegöl sadece çalışıp evlerimizi otel olarak kullandığımız bir yer olamaz. Biz üreten insanların çalışan insanların katma değer üreten insanların mutlaka parkından tut, yaşam alanlarına kadar birçok şeye ihtiyacı var. Bize diyorlar bunlar nasıl becerebiliriz? Biz Eskişehir'de becerdik. Nilüfer'de becerdik, Özlüce'de becerdik, Mudanya'da yaptık, Gemlik'te yaptık, İnegöl'de yaşanılabilir bir şehire dönüştürebiliriz. Bundan kimsenin kuşkusu, kaygısı olmasın. Sadece bir bakış açısı gerekiyor. Biz İnegöl'ün kaynaklarını rantta mı kullanacağız? Halka mı kullanacağız? Bir son ve sosyal demokratların hedefi her zaman halk olmuştur. Biz İnegöl'ün kaynaklarının son kuruşuna kadar halka kullanacağız. Ranta İnegöl'ü kapatacağız. Kesinlikle kimsenin kuşkusu kaygısı olmasın. Ben bu saatte ve size kendimi anlatma fırsatı verdiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ederim. İçimizden üç tane belediye meclis üyesi adayımız var. Hasan Bey, Burhan Bey Tuncer Bey. Biz İnegöl'ü bu arkadaşlarımızla beraber yöneteceğiz. Belediyenin Başkanı olduğum gün İnegöl Belediye Başkanı olduğum gün o kapıları, makam kapısını kesinlikle kaldıracağım. Direk işi olan insanlar belediye başkanını görecek. Telefonla randevu falan dönemini tamamen kaldırıyorum. Özel işim olduğu zaman başka bir odada göreceğim. Ama belediyede olduğum gün bütün kapılar halka birebir açık olacak. Hiç kimse belediyenin kapısı el kapısı olarak görmeyecek. Biz belediyenin kapılarını kesinlikle halka direkt açacağız. Herkes sorunu birebir anlatacak.

İNEGÖL’Ü HERKESLE YÖNETECEĞİZ
İnegöl Belediyesi bir belediye başkanı, dört tane belediye başkan yardımcısıyla yönetilecek kadar küçük bir değil, Biz İnegöl'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla birlikte ve diğer siyasi partileri işin içine katarak yönetmenin hedefindeyiz. Bundan emin olun.

AK PARTİ’YE OY VERMEZSENİZ HİZMET GELMEZ DİYORLAR
Bize diyorlar ki ya işte biz AK Parti’ye oy vermezsek Karadere'ye hizmet gelmez, Yenice'ye hizmet gelmez, Akhisar'a hizmet gelmez. Bunlara emin olun. Zaten oy verdiğimizde de hizmet gelmiyor. Biz bu anlayışı, bu felsefeyi tam tersi yapacağız. Emin olun umutsuzluğa gerek yok. Kazanacağız, kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Halkımız adına. Hepinize teşekkür ederim."

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.