İnegöl’ün meyvecilikte yüzü güldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün meyvecilikte yüzü güldü
 :
/ 226 Kez Okundu
| |

Kaliteli ürünleri ile dikkati çeken Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiftçiler rotayı meyveciliğe çevirdi

Kaliteli ürünleri ile dikkati çeken Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiftçiler rotayı meyveciliğe çevirdi. Meyveciliğe yönelen çiftçinin yüzü bu sene fiyatlardan dolayı gülmeye başladı.
İnegöl’ün şu anda 27 bin 730 hektar kültür arazisi olduğunu belirten İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Şu an itibariyle 16 bin 844 hektar tarla bitkileri buğday, arpa, ayçiçeği ve mısır. 8 bin 491 hektarı meyve, 2 bin 395 hektarında sebze, 14 bin 606 hektarı tarım dışı arazi ve 46 bin 840 hektarı orman arazisi olmak üzere toplam 100 bin 420 hektar arazi var” dedi.
10 yılda çiftçilerin tarla bitkisinden meyveciliğe geçtiğini ifade eden Doğru, “10 yıl öncesiyle bugünü kıyaslamak gerekirse, 27 bin 730 hektar kültür arazisinin büyük kısmı tarla bitkilerine tahsis edilmişti. Son 10 yılda yapılan çalışmalarla gerek kaymakamlık, gerek özel idare ve gerekse de bakanlığımızın vermiş olduğu desteklerle İnegöl’de meyvecilik daha ağır bastı. Üreticiler meyveciliğe yöneldi. Şu anda 55 bin dekar olan meyve varlığımız 90 bin dekara çıktı. Buna nazaran tarla bitkilerinin ekilişi de azaldı. Bunun yanında yem bitkilerinde de artış oldu. Meyvecilik artıyor. Bilhassa bodur ve yarı bodur meyvelerde daha fazla artış var. İnegöl’de Bursa’nın en kaliteli meyveleri yetişiyor. Getirisi yüksek olan ve ihracata yönelik ürünlere tercih arttı. İnegöl, bakanlığımız tarafından yapılan desteklemeler sayesinde meyveciliğe dönüş yaptı. Meyvecilikte Bursa’daki ağırlığı da arttı. Kirazda Bursa’da ilk 3’teyiz. Şeftalide 1’inci, elmada 1’nci, armutta da 3’üncü sıradayız. Şu anda Kurşunlu’da 5 bin dekar yediveren çileğimiz var. Hazirandan aralığa kadar üretimi devam ediyor. İnegöl çiftçisi meyveciliği benimsedi” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.