İnegöl’ün önemli projeleri tasarrufa tedbirlerine takıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün önemli projeleri tasarrufa tedbirlerine takıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
16 May 2024 / Per 15:52
/ 7.590 Kez Okundu
| |

Tasarruf tedbirleri açıklanmasının ardından gözler İnegöl’de yapımı devam eden projelere döndü. İşte İnegöl’de hangi projeler devam edecek hangi projeler tasarruf tedbirlere takıldı. Ayrıntılar haberimizde…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf tedbirlerini açıklamasının ardından gözler yeni yapılacak İnegöl İlçe Stadına çevrilmişti.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bilim ve Teknoloji Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın müjdesini verdiği, geçtiğimiz yılın Eylül ayında ise AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman’ın, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan yeni stat için müjdeyi aldıklarını duyurmuştu.

ZEMİN ETÜDÜ BAŞLAMIŞTI
Alınan söz sonrası harekete geçen AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban eski hayvan pazarının bulunduğu alanlarda incelemeleri başlatmış ve zemin etüt çalışmalarına başladığını duyurmuştu.

%75’İ GEÇEN PROJELERE DEVAM EDİLECEK
Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf tedbirlerini açıklamış fiziki ilerlemesi %75’in üzerinde olmayan yapıların çalışmalarının durdurulacağını ifade etmişti.
Bu açıklamaların ardından gözler Hocaköy İçme Suyu Barajı, Yeni Hükümet Konağı ve yeni ilçe stadına çevrilmişti.

STAT YAPILMAYACAK
Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden elde ettiğimiz bilgilere göre İnegöl’e yapılacak stat için tasarruf tedbirleri kapsamında bütçe ayrılmayacağı belirtildi.

2-3 GÜNE BELLİ OLUR DEMİŞTİ
Konu hakkında görüştüğümüz AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş “Bakanlıklardan yatırım planları ile alakalı bilgileri alacağız. 2-3 güne durum netleşir. Bakanlık nezdinde alınan tasarruf tedbiri kararları. Bu İnegöl ilçe stadının yapılmayacağı manasına gelmiyor. Tasarruf tedbirleri kapsamı içine alınırsa stadın yapımı bir süre ötelenmiş olacak.“

KAYMAKAMLIK BİNASI DEVAM EDECEK
Öte yandan İtfaiye karşısında yapımı devam eden Hükümet Konağı binasının yapımına devam edeceği öğrenildi.

BARAJ TASARRUFA TAKILDI

Yapımı yılan hikayesine dönen yeterli bütçe ayrılmadığı için sürekli inşaatı duran 2026 yılında bitirileceği açıklanan Hocaköy Barajı bu seferde tasarruf tedbirlerine takıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.