İnegöl’ün parlayan yıldızları ödüllendirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün parlayan yıldızları ödüllendirildi
16 May 2017 / Sal 17:10
/ 1.631 Kez Okundu
| |

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) ile Kitap Okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Vehbi Koç İlkokulu’nun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Matematik Olimpiyatlarının (İNEMATO) bu yıl 6’ıncısını, Okuyalım Yarışalım Kitap Okuma Yarışmasının ise 9’uncusunu düzenlediklerini söyledi. 
46 ORTAOKULDAN 867 ÖĞRENCİ
İNEMATO’ya 46 ortaokuldan 867 öğrencinin katıldığını aktaran Bilican, “Matematik alanına ilgi çekmek ve matematiği sevdirmek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İnegöl Matematik Olimpiyatları Sınavını geçtiğimiz günlerde yaptık. Yarışma ilçemizdeki tüm özel ve resmi ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulları 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında yapıldı.”
“Yarışmaya ortaokullarımızın 5, 6, 7 ve 8. sınıflarımızdaki öğrenciler arasından kendi okullarından seçilerek gelen 46 farklı ortaokulumuzdan 867 öğrencimiz katıldı. Yarışmada dereceye giren 4 kategoride ilk 30 öğrenciye madalya vereceğiz” dedi. 
KİTAP OKUDULAR
Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini geliştirmek amacıyla bu yıl 9’uncusu düzenlenen kitap okuma yarışmasına 10 bin öğrencinin katıldığını belirten Bilican, “Ortaokul 5. sınıf ve Lise 9. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak komisyon tarafından toplam 10 kitap okunması kararlaştırıldı. Okullarımız kendi okullarında bu kitapların okunmasını sağladılar. Bu etkinliğimize 5 bin 700 ortaokul 5. sınıf öğrencisi ve 4 bin 300 lise 9. sınıf olmak üzere toplam 10 bin öğrenci katıldı.”
“Belirlenen kitaplar okunduktan sonra okullarımız kendi okullarındaki öğrenciler arasında yaptıkları sınavla okullarını temsilen 3 öğrenci belirlediler. Okullarımızdan seçilen 29 lisemizde 87 öğrencimiz, 56 ortaokulumuzdan 168 olmak üzere 255 öğrencimizin katılımıyla yarışmamızı yaptık.”
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ADINA
Bu tarz yarışmaların kaybedeni olmayacağını vurgulayan Bilican şöyle devam etti; “Bugün böylesi bir yarışmayı tamamlamanın gururu ve sevincini yaşıyoruz. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve okumak için yarışan tüm öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Amacımız her gün gelişen ve değişen dünya üzerinde üreten geliştiren bireyler yetiştirmek olduğu için bizler de bunun okumaktan ve kendini yetiştirmekten geçtiğini çok iyi biliyoruz.”
“Yaptığımız bu etkinliklerle öğrencilerimizin gelişmesi için bir vesile olur diye düşünüyoruz. Bu tarz etkinliklerle İnegöl Eğitimini bir adım daha öteye götürmeğe amaçlamaktayız. Bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aldığımız karar gereği ilçemiz çapında yapılan tüm yarışmaları ve etkinlikleri 15 Temmuz Şehitlerinin adına yapmaktayız. Yaptığımız yarışmaları da 15 Temmuz’da hain darbeye karşı vatanını bayrağını ve istiklalini korumak uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimize ve bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize armağan ediyoruz. Ruhları şad olsun.”
ÖDÜL BİSİKLET
Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Kategorilerinde dereceye giren ilk 3 öğrenciye bisiklet, diğer öğrencilere madalya verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.