İnegöl'ün verimli arazilerine OSB kurulmamalı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'ün verimli arazilerine OSB kurulmamalı
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Haz 2022 / Per 19:18
/ 2.799 Kez Okundu
| |

*İKGD Başkanı Yiğit : İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 2.etap kapsamındaki %20'lik kısmı 1.sınıf tarım arazisi, yeniden gözden geçirilmelidir

İKGD Başkanı Ramiz Yiğit, İnegöl Ticaret ve sanayi Odasınca hazırlanan İnegölün Ekonomik raporu analiz sonucunda  İnegöl'ün zayıf yönleri ve gelecekte İnegöl'ü bekleyen tehditler öngörülmüştür’’ bu raporu takdirle karşılıyoruz’’ dedi.


İnegöl Kent Gönüllüleri Dernek başkanı Ramiz YİĞİT yaptığı basın açıklamasında ‘’İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği olarak amacımız, geçmişten günümüze gelen sanayisi, tarımı, turizmi, sağlığı, sosyal ve kültürel yapısı ile Nasıl daha yaşanabilir bir İnegöl yaratabiliriz? sorusuna cevap arayıp alternatif öneriler geliştirerek ilgili kamu ve özel kurumlara, kuruluşlara ve İnegöl kamuoyuna sunmaktır. Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşlara yapmış olduğumuz ziyaretlerde İnegöl de şuan yaşadığımız ve gelecekte de artarak devam edeceğini öngördüğümüz sorunları, bu sorunlara alternatif olarak sunduğumuz  çözüm önerilerini gündeme getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bu çözüm önerilerinin en başında ise, özellikle 1980' li yıllardan sonra hızla büyüyerek ilçe olmanın ötesine geçen İnegöl 'ün geleceği için stratejik bir plan yapılmasıdır.

Geçtiğimiz günler de  İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamız gerek basın gerek sosyal medya aracılığı ile İnegöl kamuoyuna  İnegöl Ekonomi Raporu analizini yayınlamıştır. Bu analiz sonucunda da İnegöl'ün zayıf yönleri ve gelecekte İnegöl'ü bekleyen tehditler öngörülmüştür. Her şeyden önce İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanı sayın Yavuz Ugurdağ ve yönetim kuruluna bu analizi yaptırdıkları ve analiz sonuçlarını şeffaflıkla kamuoyu ile paylaştıkları için kendilerini tebrik ve teşekkür ediyoruz.
Bu yayınlanan tehditleri incelediğimizde ise, derneğimizin de İnegöl'ün günümüzü ve geleceği  için, bu ve bunlara benzer tespitleri yaparak, dernek amacını bu yönde belirleyerek faaliyetlerini belirlemesi ve sürdürmesi, derneğimizin doğru yolda olduğunun ve derneğimizin İnegöl’ümüz için önemli olduğunun bir nevi teyiti olmuştur.

Bu vesile ile  son günlerde İnegöl kamuoyunun gündemini meşgul eden, hatta TBMM 'ne taşınan, İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 2.etap kapsamındaki  %20'lik bir kısmı da olsa, 1.sınıf tarım arazisi olarak tescil edilmiş Tokuş köyünün verimli tarım arazilerinin organize sanayi bölgesi 2.etapına katılmaması, bu arazilerin kamulaştırılma çalışmalarının durdurulması ve konu hakkında yerinde tespit yapabilmek için yönetim kurulumuz Tokuş köyümüze ziyarete gitmiş ve köy halkı ile görüşerek detaylı bilgi almıştır. İnegölümüzün gelecekte en az sanayi kuruluşlarımız kadar bu verimli arazilere de ihtiyacı olacağını, bu nedenlerle kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ilgililere ve kamuoyuna duyururuz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.