İnegöl’ün verimli tarım arazileri Bursalı iş adamlarına peşkeş mi çekiliyor?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün verimli tarım arazileri Bursalı iş adamlarına peşkeş mi çekiliyor?
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Mar 2024 / Çar 17:52
/ 11.057 Kez Okundu
| |

İnegöllü iş adamı Abdullah Ezim İnegöl’ün verimli tarım arazilerinin bakanlık üzerinden OSB yapılmaya çalışıldığını öne sürdü.

İnegöl il olma platformu bugün İTSO’da toplanarak çalıştayın sonuç raporunu açıkladı.  Rapor açıklandıktan sonra İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl’ün tarım arazileri konut imarına açılacaksa İnegöl il olmasın dedi.

Çelik’in bu açıklamasının ardından İnegöllü iş adamı Abdullah Ezim İnegöl’ün verimli tarım arazileri Bursalı işadamları tarafından yağmalandığını öne sürerek buralara OSB kurmak istediklerini öne sürdü.

İNEGÖL’ÜN VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ OSB Mİ OLUYOR?
Bu işin başını Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu başkan vekili İbrahim Burkay olduğunu ifade eden Abdullah Ezim “Bir kamu görevlisinden son aldığım bilgilere göre Karagölet , Sungurpaşa ve Çavuşköy arazileri üzerine Sayın Burkay’ın yapmak istediği OSB bölge  var, size gelen bir bilgi var mı ? Çünkü biz burada Hamzabey ile ilgili yeni OSB bölge kısmen 4. Sınıf tarım arazisi kısmen bozulmuş orman alanına OSB yaptık. Yani tarım açısında verimsiz arazilere yaptık.”

BAKANLIK ÜZERİNDEN Mİ İZİN ALINDI
“Turanköy’den bu bölgeye olan araziyi biliyorsunuz buralar verimli araziler buradaki bölge ile ilgili bir bilginiz var mı. Daha doğrusu belediyeler bu işte by pass edilip konu çevre bakanlığı üzerinden izin alındı mı alınmadı mı İnegöllülerin kafasında soru işareti”

GEREKLİ İTİRAZLARIMIZI YAPTIK
İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise “Bu süreç yeni bir süreç değil 5-6 senelik bir süreç. Tam olarak OSB hüviyetine karışmış değil.  Orada bir OSB olması ile alakalı bir çalışmalar var. Bundan bilgi dâhilindeyiz biz gerekli itirazlarımızı ve düşünlerimizi ilettik, İnegöl Ticaret Sanayi Odası olarak. “


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
ahmet / 14 Mar 2024 / Per 08:16
yapsınlar bursalılara peşkeş çeksinler hamzabeyi becerdiler oralarıda yapsınlar rantın peşinde koşmaya devam edin