İnegöl'ün yeni markası 'Özündenkuru'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'ün yeni markası 'Özündenkuru'
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Kas 2023 / Pzt 16:13
/ 7.219 Kez Okundu
| |

İnegöl'ün bereketli topraklarından yetişen meyveler 'Özündenkuru' markasıyla sofralara gelecek

İnegöl Tarım Modeli kapsamında kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifi bünyesinde kurulan tesis, İnegöl'ün bereketli topraklarında yetişen meyve ve sebzelerin işlenip katma değerli hale getirilmesini sağlayacak.

Tesis, günlük yaklaşık 1 ton yaş meyveyi işleme kapasitesine sahip. Tesiste, taze meyveler yıkandıktan sonra ayıklanıyor, çekirdekleri çıkarılarak dilimleniyor ve ardından kurutuluyor. Kurutulan meyveler ise paketlenerek satışa sunuluyor.

Tesisin açılışı için düzenlenen törene, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve üreticiler katıldı.


Törende konuşan Belediye Başkanı Taban, tesisin İnegöl'ün tarım ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Taban, "İnegöl'ümüz meyveci bir şehir. 220 bin ton üretim yapan bir şehir. Burada ürünü yaş olarak pazara sunmak işin bir boyutu. Bizler ürünlerimizin katma değerini arttırarak daha değerli ürünler sunmak istiyoruz. Bu tesis, bu hedefimize ulaşmamıza önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Taban, tesisin İnegöllü üreticilere de önemli kazançlar sağlayacağını belirterek, "Üreticimiz, ürettiği ürünleri bu tesise getirerek daha yüksek fiyatlardan satabilecek. Bu da onların gelirlerini artıracak" diye konuştu.


Tesisin açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise, "Tarım, ülkemizin en önemli sektörlerinden biri. Bu tesisin de tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan da, tesisin İnegöl'ün marka değerini artıracağına inandığını belirterek, "Bu tesis, İnegöl'ün tarım potansiyelini daha da ortaya çıkaracak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi. Ardından konuklar tesisi gezerek inceledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.