İngadem’den Hayata Uyum Seminerleri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İngadem’den Hayata Uyum Seminerleri
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eyl 2019 / Çar 11:22
/ 3.288 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde oluşturulan İnegöl Belediyesi Gençlik Ve Aile Danışma Destek Merkezi ( İNGADEM); denetimli serbestlikten faydalanan ve topluma entegrasyonu sağlanacak olan bireylere eğitim seminer verdi. Denetimli serbestlikten faydalanan 57 vatandaşın ilgiyle dinlediği seminerin ikisi ise önümüzde ki günlerde gerçekleşecek.

İnegöl Belediyesi bünyesinde hizmetlerine devam eden İNGADEM; İnegöl’de yaşayan vatandaşlara, aile içerisinde yaşayan kişiler arasında sorunların olabileceği konusunda, tüm aileyi etkileyen kronik hastalıklar, ölüm, aileden birinin evden ayrılması gibi konularda aile bireylerine destek verme amacı taşımaktadır. İngadem; Aile danışmanlığından, madde bağımlılığı terapisine kadar aile hayatını etkileyen iletişim sorunlarından, kişi odaklı sorunlara kadar birçok alanda hizmet sağlıyor.
HAYIR DİYEMEME SEMİNERİ
Geçtiğimiz hafta İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı- İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün İsteği Üzerine, İNGADEM Personelinden Sosyolog Tuba UDÜL tarafından “HAYIR DİYEMEME” konu başlıklı seminer verildi. Denetimli serbestlik sürecinde olan ve seminere katılan 57 kişinin hayata adapte olma ve hayatın rutin akışının içerisinde uyumlu davranabilmeleri adına verilen seminer büyük bir dikkatle dinlendi. Önümüzde ki günlerde ikincisi gerçekleşecek olan seminer ise “ Ailede Mutluluk” konu başlığını içeriyor.
TOPLUMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR
İngadem ile sosyal belediyecilik anlamında belediyenin gücünün önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak sosyal belediyecilik adına bu tür çalışmalar yaparak, tüm insanlarımızın yararına olan çalışmalara destek vermiş oluyoruz. Sosyal bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. İmkanlar dahilinde daha iyisine ulaşmak adına, sorumluluk alarak bireylere ve topluma fayda sağlayan bu tür çalışmaların değerli olduğuna inanıyorum. Kişiler toplumun en önemli parçaları. Bütünü birlikte oluşturuyoruz. Bireylerin yaşantılarının ve aile hayatının toplumsal konuları etkilediğini, bu yüzden yapılan çalışmaların yerinde ve ihtiyaca yönelik karşılanmasının öneminin farkında olmalıyız. “açıklamasında bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.