İngaz’da Yeni Yatırım Dönemi Başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Nis 2016 / Cmt 12:10
/ 1.042 Kez Okundu
| |

İnegöl doğalgaz dağıtım A.Ş(İNGAZ) genel müdürü Faruk Coşkun yaptığı açıklamada Nisan ayı ile birlikte ağırlıklı yatırım çalışması başlar dedi.

İnegöl doğalgaz dağıtım A.Ş(İNGAZ) tarafından personeline yönelik düzenlenen iş sağlığı, iş güvenliği, çevre ve ilk yardım eğitimlerinin ilki Royal otelde yapılan programla gerçekleştirildi.

Programda konuşan İngaz Genel Müdürü Faruk Coşkun  “2016 yılının İngaz olarak yeni bir döneme başlamış bulunuyoruz. Kış döneminden çıktık baha dönemi ile yeni bir çalışma dönemine başladık. Doğalgazcılar için Eylül ve Nisan ayları önemlidir. Eylül ayından itibaren ağırlıklı işletme gaz açma çalışmaları yaparız. Nisan ayı ile birlikte işletme çalışmalarımız devam eder ama ağırlıklı bir yatırım çalışması başlar. Bizim için bu bahar harekâtı anlamına geliyor bir şafak operasyonu manasına geliyor. Nisan ayı bizim için heyecanlı bir aydır. Allah nasip ederse yeni bir yatırım dönemine başlıyoruz. Önümüzdeki haftalarda nerelerin doğalgaza kavuşacağı hakkında bilgilerimizi vereceğiz. Çalışmalara başlamadan önce hazırlık çalışmaları kapsamı içerisinde iş güvenliği ile ilgili yıllık genişletilmiş toplantılarımızı yapalım dedik. Çevre sağlığı çevre güvenliği iş güvenliği iş sağlığı ile ilgili bilgilerimizi danışmanlarımız ve iş güvenlik uzmanlarımızla birlikte tekrar hatırlayalım dedik.” İfadelerini kullandı.

inegolonline.com/diger_resimler/942016-121008_811530.JPG" style="height:398px; width:600px" />

KİŞİSEL EMNİYET ÖNEMLİ

İş güvenliğinin önemine vurgu yapan Coşkun “Çalışmalarımızı yaparken öncelikle kendi kişisel emniyetimizi ve güvenliğimizi almak zorundasınız. İş güvenliği kıyafetleri ile kişisel koruyucular ile birlikte iş ortamında bulunmak zorundalar. Arkadaşlar sizin güvenliğiniz yoksa kimsenin güvenliği yok. Kişisel güvenlik önlemlerinizi almadığınız sürece hem kendinizi hem de etrafınızdaki diğer kişilerinde güvenliklerini tehlikeye atmış olursunuz.”

RAMAK KALA OLAYLARINDA ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Ramak kala tabir edilen olayları yaşayan personelleri ödüllendirildiğini belirten Faruk Coşkun “2003 yılından beri kurulmuş olan şirketimizin 2004 yılı itibari ile birlikte acil eylem planı vardır. Bu plan her zaman vardır şuan neredeyse 10. Revizyonunu yapacağız bu plan her yıl güncelliyoruz. Bu kitapçık teknik eleman arkadaşlarımın her birinin cebinde bulunmakta. 2003 yılından bu yıla kadar üzerinde durduğumuz bir mesele ramak kala olaylar.  Eğer bir kaza olmuşsa olmuştur ama kazaları önlemenin en önemli yolu başımıza bir iş gelmeden evvel yaşadığımız, gerçekleştiğinde ölümlü ya da yaralamalı kazalar olabilecek hadiseler başımızdan geçiyor. Biz bunlara ramak kala olaylar diyoruz. Bazen çalışanlar bu ramak kala olayları üstlerine söylemekten imtina ediyorlar.  Haklarında işlem yapılacak korkusu ile söylemekten korkuyorlar.  Biz 2003 yılından beri, biz ramak kala olayı yaşayan arkadaşımızı ödüllendiriyoruz. Yani başınızdan bir iş geçti bunu gelin üstlerinize mutlaka söyleyin. Bu bizim için bir araştırma konusu bu neden oldu bunun kök nedenine indiğimizde bu olayın bir daha başımıza gelmemesi için önlemler alabiliriz. Bu olaylar bu açıdan bizim için çok önemli. “

inegolonline.com/diger_resimler/942016-121008_941400.JPG" style="height:398px; width:600px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.