İnşaat ustaları belgelerini aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnşaat ustaları belgelerini aldı
 :
/ 688 Kez Okundu
| |

İnegöl Müteahhitler Derneği tarafından inşaat ustalarına yönelik düzenlenen kurs sona erdi. 40 saatlik kursa katılan 64 ustaya, ustalık belgesi verildi.

İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi ile İnegöl Müteahhitler Derneği’nin ortaklaşa inşaat ustalarına yönelik düzenlediği 40 saatlik eğitim kursu sona erdi.
KURS DEVAM EDECEK
Kursun belge dağıtım töreni dün dernek binasında gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ustaların katıldığı belge dağıtım töreninde konuşan Dernek Başkanı Fahrettin Baykan, “Bursa ilçeleri arasında ilk defa İnegöl olarak 2011 yılında bin 200 ustamıza geçici ustalık belgesi aldık. Aradan geçen 4 yılın ardından yaptığımız istişareler sonucunda ustalarımıza yeni kurs düzenledik. Çıraklık Eğitim Merkezinde açılan kursa katılan ustalarımıza belge veriyoruz” dedi.
MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI
Müteahhitlere çağrıda bulunan Baykan, “Müteahhit arkadaşlara çağrıda bulunuyorum; yanınızda çalıştırdığınız ustalara ustalık belgesi alın. Müteahhitler Derneğine yönlendirin. Aksi takdirde büyük cezalar gelebilir. Belgelerin ustalara ve inşaat sektörüne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
40 SAATLİK KURS
İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi olarak Müteahhitler Derneği ile ortaklaşa inşaat ustalarına yönelik 40 saatlik kurs düzenlediklerini belirten Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Kaban ise şöyle konuştu; “İş güvenliği kanunu çerçevesinde hem iş güvenliği anlamında hem de yapılan çalışmaların belgelendirilmesi anlamında İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi olarak kamu kurumlarıyla işbirliği yapıyoruz. Müteahhitler Derneği ile bir iş birliği yaptık. 24 saati iş güvenliği 16 saati ise eğitim olmak üzere 40 saatlik kurs düzenledik. Kursumuz 3 dönem halinde yapıldı.”
BABAM İNŞAAT USTASIYDI
Babasının iyi bir inşaat ustası olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Şuanda Mahmudiye ve Hamidiye Mahallesinde yıkıp, dönüştürdüğünüz 1 veya 2 katlı binaların çoğunda babamın muhakkak suretle emeği ve katkısı vardır. Babam inşaat işinde ciddi mesai harcamış birisidir. Belge demek ayrıcalık demek. Kanunen hiçbir sıkıntı ve problem kalmadan bu işi yapmayla alakalı süreciniz olacak. Müteahhitler Derneği çok hayırlı işlere aracılık ediyor fayda sağlıyor. İnegöl’de Orhaniye, Mahmudiye, Yenice ve Hamidiye Mahallerinde bulunan eski binalarla alakalı kentsel dönüşümler başlayacak” dedi.
Konuşmaların ardından ustalara belgeleri takdim edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.