İNULAŞ Yoğunluğun Sebebini Açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İNULAŞ Yoğunluğun Sebebini Açıkladı
05 Eki 2015 / Pzt 18:44
/ 3.001 Kez Okundu
| |

İnegöl’de okulların açılmasıyla sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk vatandaşı rahatsız ederken, konuya ilişkin İNULAŞ’tan da açıklama geldi.

İnegöl’de son günlerde gündemden düşmeyen toplu taşıma araçları, son olarak okulların açılmasıyla sabah saatlerinde yaşanan yoğunlukla gündeme gelmişti. Akhisar Mahallesi ve TOKİ bölgesinde yaşanan yoğunluktan şikayet edilirken, İNULAŞ’ta bugün bir açıklama yapıp toplu taşıma araçlarının günce bilgiler ve yaşanan yoğunlukla ilgili alınan önlemleri anlattı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI 10.00’A KADAR 10 BİN KİŞİ KULLANIYOR

İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram, yaptığı açıklamada 2015-2016 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Bayram, okullar açılmadan önce yaşanması muhtemel yoğunlukla ilgili tedbirleri aldıklarını belirtirken, aynı sorunun tüm Türkiye’de yaşandığına dikkat çekti. Günlük 36 bin biniş olan İnegöl’de bu 36 binin 10 bininin sabah 10.00’a kadar gerçekleştiğini vurgulayan İbrahim Bayram, şöyle konuştu:

EK SEFERLER KONDU

İNULAŞ A.Ş. olarak yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı ile birlikte İnegöl ilçe halkımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çalışma saatlerimizde yeni düzenlemeye gidildi. Yapılan yeni düzenlemelerle 112 adet araçla sabah saatlerinde 2 dakika ile 4 dakika, akşam saatlerinde ise 4 ile 6 dakika arasında araç seferlerimiz sıklaştırıldı. Yaşanabilecek olumsuz yoğunluklar da düşünülerek ek araç seferleri konularak bu yoğunluklar aşılmaktadır. Herhangi bir aksaklıkta vatandaşlarımızın İNULAŞ AŞ’ye bilgi vererek aksaklığı bildirmesini önemli rica ederiz. Şikayet ve dileklerinizi www.inulas.com adresinden bizlere iletebilirsiniz.”

70 DOLUM BAYİSİ YETERLİDİR

Kent kart yükleme noktalarıyla ilgili de bilgi veren İbrahim Bayram, “Ayrıca İnegöl’ümüzde 70 adet kent kart yükleme bayiimiz mevcuttur. Vatandaşlarımız kartlarını bu noktalardan doldurabilirler. Yine kent kart yükleme bayilerimizden boş kent kart ve 1, 2, 3 binişlik kartlarını temin edebilirler.70 adet dolum bayisi, 35 bin biniş olan İnegöl’ümüzde yeterlidir. İnegöl’deki dolum merkezi sayılarını diğer şehirlerle karşılaştıracak olursak, İnegöl’de 35 bin binişe 70 dolum merkezi yer alırken; Bandırma’da biniş sayısı 30 bin bayi sayısı 32, Sivas’ta biniş sayısı 95 bin bayi sayısı 35, Edirne’de biniş sayısı 70 bin bayi sayısı 42. Bu örnekleri çoğaltmamız mümkündür” dedi.

BİTMEYEN KENT KART

Kent kart dolumlarıyla ilgili bilgiler veren Bayram, şöyle devam etti: “İnegöl’ümüzde dışarıdan gelen vatandaşlarımız için terminal içinde 24 saat açık kent kart dolum ve satış noktamız mevcuttur. Dileyen vatandaşlarımız buradan tekli, ikilli, üçlü ya da daimi kartlarını alabilirler. Yine hükümet meydanında belediye meydanında ve diğer noktalarda gece 24.00’a kadar acık kart dolum bayilerimiz mevcuttur. Bu 70 dolum merkezimizin dışında vatandaşlarımız internet üzerinden m.kentkart.com adresinden mobil giriş yaparak ya da akıllı telefonlarına mobil uygulama indirerek tekli dolum yapabilir ve bakiyelerini öğrenebilirler. İsterlerse kent kartlarını kredi kartlarıyla ilişkilendirip kartlarını bitmeyen kent karta dönüştürebilirler. Ayrıca bilindiği gibi en düşük bedel olan öğrenci binişlerimiz 1 TL’dir. Bu demektir ki kart dolumları en az 1 TL olmalıdır. Bu rakam Bursa merkezde 5 TL ile sınırlıdır.”

MOBİL UYGULAMA

“Vatandaşlarımız yine mobil uygulamayı kullanarak gideceği yöndeki otobüslerin gelmesine kaç durak kaldığını öğrenebilecekleri gibi, bulundukları yere en yakın bayileri de görebilirler. Vatandaşlarımız, kartları arızalanması durumunda belediye meydanındaki kent kart bürosuna gelerek kart bakiyelerini diğer kartlarına aktarabilirler ve yine kartlarında fiziki hasar yoksa yeni kent kartını ücretsiz alabilirler. Otobüslerdeki kart okuma cihazlarımız da kart bakiyesini göstermektedir. Ayrıca kart bakiyeleri 1,75 TL’nin altına düştüğünde sesli olarak uyarı vermektedir. Bu sebepten dolayı vatandaşlarımızın kart dolumlarını önceden yaptırmaları gerekmektedir.”

KENT KARTLAR MANYETİK ALAN VE BOZUK PARADAN ETKİLENMEZ

“Kent kartlar elektronik kartlar olduğu için manyetik alandan ve bozuk paradan herhangi bir şekilde etkilenmemektedir. Dolum sadece dolum terminallerinde, düşüm ise sadece otobüslerdeki cihazlarda yapılır. Bunun dışında hiçbir şekilde para eksilmez. Sistemin başlamasından bugüne kadar vatandaşlarımızın tüm dolum ve binişleri sistemde kayıtlı olup, dileyen vatandaşlarımız yine kent kart irtibat bürosundan binişleri ve dolumları hakkında bilgi alabilirler.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.