İşçiler iş durdurma kararı aldılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşçiler iş durdurma kararı aldılar
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Oca 2024 / Pzt 11:09
/ 10.419 Kez Okundu
| |

(UEDAŞ) Elektrik firmasında görev yapan yaklaşık bin 700 çalışan, aldıkları maaşlarının asgari ücret seviyesi altında kaldığı gerekçesiyle iş durdurma eylemlerine başladıklarını duyurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Enerji-Sen Güney Marmara Şubesi Avukatı Uğur Güler ise toplu iş sözleşmesinin hakem heyeti kararı sonucunda şekillendiğini, ancak enflasyon yükselişi sebebiyle  çalışanların alacağı maaşların asgari ücret seviyesi altında kaldığı söyledi.
 
4 İLDE İŞ DURDURMA KARARI
 
UEDAŞ çalışanları  yeni yıl aylık maaşlarına  yapılacak zam çalışmalarında  sona gelindiği halde, hala bir  anlaşma sağlanamadığını belirttiler. Bunun üzerine anlaşma sağlanamadığı için Enerji-Sen'e bağlı çalışanlar dört ilde  iş durdurarak yeni zam kararını beklemeye başladılar.
 
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da iş durduran işçiler, tatmin edici bir açıklama gelmemesi durumunda iş durdurmaya devam edeceklerini duyurdu. İşçiler, şirket yetkilileriyle görüşmek için UEDAŞ'ın Bursa'daki Bölge Müdürlüğü önünde buluşma kararı aldı.
 
 
GERÇEKÇİ BİR ZAM TALEBİ
 
İşçiler, son dönemde belediye işçileriyle metal işçilerinin imzaladığı sözleşmeleri işaret ederek, maaşlarında zam talep etti. Avukat Güler, işçilerin asgari ücrete katlanamayacağını belirterek, şirketle yapılan görüşmede, hiçbir işçinin asgari ücrete çalışmayacağının söylendiğini aktardı. Güler, şirketin CEO'sunun avukatıyla görüşmeler yapıldığını, bu görüşmenin aslında ek protokol için olduğunu, bugün maaşla ilgili bir karar çıkması beklediğini ifade etti.
 
"MEVCUT ÜCRETLER KABUL EDİLEMEZ"
 
İşveren ile Enerji-Sen arasında yapılan sözleşmeye göre üçüncü altı ay için işçilere yüzde 20 zam yapılması gerekiyor. Ancak bu oran, işçi ücretlerinin asgari ücretin altında kalması anlamına geliyor. Avukat Güler de kanunen ek protokolün zorunlu hale geldiğini belirterek, enerji sektöründe yapılan işin niteliği, kalifiye eleman yeterliliği ve iş kazaları riski göz önüne alındığında mevcut ücretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.