İshak Paşa Vefatının 537. Yılında İnegöl’de Anılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İshak Paşa Vefatının 537. Yılında İnegöl’de Anılacak
#İnegöl | Haber Merkezi
23 May 2024 / Per 15:59
/ 4.595 Kez Okundu
| |

Osmanlı Devleti'nin önemli devlet adamlarından biri olan ve iki padişah döneminde Vezir-i Azamlık yapmış İshak Paşa, vefatının 537. yılında düzenlenecek törenle anılacak.

Tören, 24 Mayıs Cuma günü saat 17:00’da İshakpaşa Camii Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, anma programına tüm ilçe halkını davet etti.

İshak Paşa'nın Osmanlı Tarihindeki Yeri

Fatih Sultan Mehmed Han ve II. Bayezid dönemlerinde önemli görevler üstlenen İshak Paşa, İstanbul'un fethi sırasında gösterdiği kahramanlıklarla tanınmaktadır. Tarihi kaynaklara göre babası İnegöllü olan İshak Paşa, İnegöl'e kazandırdığı külliye ve diğer eserlerle şehri imar etmiş ve "İnegöl'ün mimarı" olarak adlandırılmıştır.

Anma Programı Detayları

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İshak Paşa'yı anma programının geleneksel hale getirildiğini belirterek, tüm ilçe halkını programa davet etti. Başkan Taban, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İnegölümüzün yetiştirdiği, Osmanlı Devleti döneminin önemli devlet adamlarından, iki padişah döneminde Vezir-i Azamlık yapmış İshak Paşa’yı anma programımızı geleneksel hale getirerek bir takım programlar düzenledik. 24 Mayıs Cuma günü saat 17:00’da İshakpaşa Camii Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim’in anlatımları, tarihi İnegöl Mehterimizin marşları, dua ve ikramlarla 537. yılında İshak Paşa’mızı anacağımız programa tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz.”

Program İçeriği

  • Kur'an-ı Kerim Tilaveti: Kuran-ı Kerim okunarak törene başlanacak.
  • Konuşmalar: Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim, İshak Paşa'nın tarihî ve kültürel önemini anlatacak.
  • Mehteran Gösterisi: İnegöl Mehter Takımı, Osmanlı marşlarını seslendirecek.
  • Dua ve İkramlar: Tören, dualar ve ikramlarla sona erecek.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.