İstanbul’dan milletvekili aday adayıydı, belediyede şoför oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstanbul’dan milletvekili aday adayıydı, belediyede şoför oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Oca 2020 / Sal 15:53
/ 3.588 Kez Okundu
| |

iAslen İnegöllü olan CHP İstanbul 3. Bölgeden milletvekili aday adayı olan transseksüel Niler Albayrak Avcılar Belediyesi’nde şoför olarak işe alındı.

LGBTİ aktivisti olan trans birey Niler Albayrak, Avcılar Belediyesi’nde şoför olarak işe alındı. Pazartesi günü direksiyon başı yapacak olan Albayrak, “Transların seks işçiliğine mahkûm edilemeyeceğini göstermiş oldum” dedi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise “Eşitlik ilkesine her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Niler Albayrak kimdir?
 
05.06.1965 Bursa İnegöl doğumluyum. İlk Okulu Melek Hatun İlkokolunda okudum. Şehrimini Orta Okulu'ndan cinsel tercihimden dolayı ayrılmak zorunda kaldım.

Ailemden hiçbir baskı görmedim ama sadece amca çocuğu yüzünden tamamen deşifre oldum. Zamanla bakışlardan rahatsız oldum. Ailemi terk etmek zorunda bırakıldım.
Cinsel tercihim yüzünden seks işçiliği yapmak zorunda bırakıldım ve bırakılıyorum ve de bırakılıyoruz.
 
Bu yüzden yıllarca mücadele ettim. Aktivizim konusunda 1990'lı yıllarda İHD İstanbul üyesi oldum. Bu esnada birçok bar ve pavyonlarda çalıştım. Daha sonra 2002 yılında ameliyatla cinsiyet değiştirdim.
 
Normal işlerde çalışmak istesem de yöntem bulamayınca mecburi olarak SEKS işçiliğine devam ettim. Hayatım LGBTT mücadelesiyle geçti.
 
30.03.2014'te HDP Avcılar Belediyesi meclis üyesi adayı oldum. Fakat baraj dolayısıyla seçilemedim.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.