İşte İnegöl’ün altından geçen deprem fayları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte İnegöl’ün altından geçen deprem fayları
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Ağu 2022 / Çar 10:36
/ 5.706 Kez Okundu
| |

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İnegöl’ün altından 2 fay hattı geçerken 12 yerleşim yeri bu fay hattından etkileniyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün kurumsal web sitesinde yayınlanan fay hatları haritasında Bursa Merkez’den başlayan fay hattının İnegöl’de 12 yerleşim yerinden geçtiği gözükmekte.

İNEGÖL’DE 12 YERLEŞİM YERİNDEN GEÇMEKTE
Bursa Yiğitali bölgesinde başlayan Bursa Fay Hattı sırasıyla Fidyekızık,  Cumalikızık , Salahat , Alaçam , Sayfiye , Babasultan , Yeniceköy , Esenköy , Edebey , Cerrah , Hocaköy , İsaören , Deydinler , Ortaköy , Hamamlı, Aşağıballık , Kınık bölgelerinden geçmekte.
 
NİTELİĞİ BELİRLENEMEYEN FAY BULUNMAKTA
Öte yandan niteliği belirlenemeyen fay hattı ise Süpürtü , Bilal, Şipali , Kozluca, Fındıklı bölgelerinden geçmekte.

İNEGÖL’ÜN GÜVENLİ BÖLGELERİ 
Jeoloji Mühendisi Ümit Bostancı daha önce yaptığı açıklamada Alanyurt, Baykoca, Akhisar ve Yeniceköy bölgelerinin zeminlerindeki sıvılaşmanın sıfıra yakın olduğunu bildiren Bostancı, İnegöl’ün en güvenli bölgelerinin bunlar olduğunu ifade etmişti.
 
7 ŞİDDETİNDE DEPREM HAZIR OLUN 
İnegöl’deki fay hattının 7 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeli olduğunu ifade eden Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er “Yıldırım bölgesindeki kuzey Anadolu fay hattındaki depremden de İnegöl etkilenir. Bu artık bilinmeyen bir şey değil, bugün internete girdiğiniz zaman diri fay hatları canlı fay hatları dediğinizde İnegöl’ün neresinden bir fay hattı geçtiği zemin etütlerini net bir şekilde görebiliriz. 7 büyüklüğündeki bir depreme hazırlıklı olmamız gerekir diye düşünüyorum en azından uygulama bazında kontrol bazında planlama bazında. İnegöl 6 büyüklüğünde bir depreme hazırlanıyor dersek yanlış olur.  6 büyüklüğünde ki bir deprem değil daha büyük bir deprem potansiyeline hazır olmamız lazım.” Dedi.
 
İNEGÖL’ÜN ZEMİNİNDE SIKINTI VAR
İnegöl’ün zeminini değerlendiren Er, “İnegöl için endişeye gerek yok ama İnegöl’ün zemininde sıkıntı var. Burada doğru olan iyi zeminleri tespit edip sağlam binalar yapmaktır. Bina alırken, yaparken ve satarken bu binaların jeoloji mühendisleriyle tanışmış binalar olmasını dileriz. Bina zemin uyumu sağlanırsa afetten en az zararla çıkarız.” Dedi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.