İşte yeni Ertuğrulgazi caddesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Mar 2018 / Pzt 12:30
/ 20.577 Kez Okundu
| |

Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi için Türkiye’nin en büyük ticari alan dönüşümü projesi hazırlandı. 1200 metre alanı kapsayan projeyle, mobilyacıların bulunduğu cadde, yeni çekim merkezi olacak.

Genç Gazete'nin haberine göre; İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği, İnegöl ve Bursa büyükşehir Belediyesi ortaklığında hazırlanan projeyle, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi yeni bir görünüme kazandırılacak.

İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesine yapılması planlanan projenin detaylarını paylaştı.

ÖNCE DERNEK KURDULAR

2017 yılında yapılan toplantı sonucunda dernekleşeme konusunda karar alındığını aktaran Başkan Bahadır Bayraktar,

“Nisan ayında bir toplantı yaptık. Mayıs ayında da üye arkadaşlarımızla ve cadde esnafımızla dernekleşme kararı aldık.

 Birlik beraberlik ve daha kurumsal rekabet edebilme adına bir güç birliği, tüzel kişilik kazanmayı uygun gördük. Bu kapsamda geçici dernek yönetim kurulu oluşturarak çalışmalara başladık.”

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

“Bizim caddemizin güzelleştirme adına neler yapmamız gerektiği konusunda kendimize yol haritası çizdik. Bir tanesi caddemizin kurumsal kimlik çalışmalarıydı. Logomuzu yaptırdık, isim tescillerini yaptırdık.

Derneğimizin tanıtım çalışmalarına bu şekilde başladık. Daha sonra caddemizin fiziksel manada bazı ihtiyaçları söz konusuydu. Çünkü biz bir caddeyiz.”

YAŞAYAN BİR CADDE OLACAK

“İnsanlara biz toptan-perakende satış yapan caddeyiz. Dolayısıyla insanların gelmesi ve bu caddede saatlerini geçirmesi gerekiyor. Yaşayan bir cadde.

Dolayısıyla gelen insanların hissettikleri eksiklikler neler diye çalışmaya başladık. Bu manada gerek cadde esnafımızla gerekse kendi aramızda yaptığımız toplantılarda bir de tüketicilerin fikirlerini aldık.”

CADDENİN CAZİBESİ ARTACAK

“Caddemizin ana unsurlarından bir tanesi daha standartlaşması gerektiğini düşündük. Standartlaşmadaki kastımız caddemizin artıları vardı. Caddemiz çok uzun ve düz cadde. Alışveriş yapan insanların bu kadar mesafede yürürken engelsiz yürüyüşü sağlamamız gerekiyordu.

 Bu da kaldırımlarımızı elden geçirmemizi gerektirdi. Otopark problemimiz vardı. Biz insanların caddeye gelmesini istiyoruz. Caddenin cazibesi aratacak. Caddemiz bin 200 metre uzunluğunda, 104 mağaza var.”

İHTİYAÇLAR DİKKATE ALINACAK

“Dolayısıyla gelen insanlar burada saatlerini geçiriyor. Yaptığımız iş tercihli iş. Saatler geçerken, insan susayacak acıkacak. Tuvalet ihtiyacı… Baktık caddede bunlarda yok.  Bu ihtiyaçları karşılamamız gerek.

O kadar vakti geçirteceksen insana, bu ihtiyaçlarını karşılaman gerekiyor. Bunların yanında rahat yürüyüş ve otopark problemlerini çözmen gerekiyor. Bunların bu caddede sağlanması gerektiğini düşündük.”

KÖPRÜLÜ KAVŞAK GİRİŞİ KAPATTI

“Caddemizin giriş ve çıkış noktalarına görsel motife ihtiyacımız var. Malum köprülü kavşaktan sonra bizim biraz görünürlüğümüz bitti. Bu görünürlüğü sağlamak için caddeye anayola yakın bir yerde büyük bir görsel estetik bir şey yapmamız lazım.

Aynı çalışmanın caddenin diğer girişine de yapılması gerektiğini düşündük. Biz caddenin başı, ortası ve sonu arasında bir fark olmasın istiyoruz.”

KALDIRIMLAR YENİLENECEK

“Yapılması gerek bütün bu çalışmalar kamusal alan çalışması. Belediye tarafından hazırlanan projeler arasında bir tanesini seçtik. Projemizin son hali ortaya çıktı.

Uygulama projesine yakın bir çalışma yapıldı. Son halini üyelerimize sunduk. Projede kaldırımların genişliği var. Otopark olarak kullanılacak yerin mesafesi var. Kaldırımda rahat yürüme alanı bıraktık. Tek tip olacak.”

TRAFİK YÜKÜ AZALTILACAK

“Bizim projemizde 3 esas var. Bir tanesi caddemizin standartlaştırması, ikincisi caddenin girişlerine tematik kütle ve üçüncü aşamada caddemizin trafiğinin yavaşlatılması.

 Bu manada cadde trafiğinin yavaşlatılması için alternatif yollara ihtiyaç var. Caddenin trafik yükü var. Uygulanabilirse dere kenarına çıkan bir yol var.”

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ VAR

“Orada işlem yapılırsa, caddeye girmeden o yola girilebilir. Bunun için dere kenarındaki yolun ıslah edilmesi lazım. Bunu da talep ettik. Bu projeye uygun olarak caddenin alt yapısı da yapılacak.

Alt yapı çalışmanın bitiminden sonra proje Ertuğrulgazi Caddesinde uygulanacak. Bu projeyi büyükşehir uygulayacak. İnegöl Belediyesinin mimari desteği oldu” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.