İtfaiye araçları İTSO gündeminde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İtfaiye araçları İTSO gündeminde
30 Mar 2017 / Per 12:23
/ 4.521 Kez Okundu
| |

İTSO’da iş adamları ile bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin İtfaiye konusundaki şikâyetleri dinleyerek ben belediye başkanı değilim ama gereken desteği vereceğim dedi.

Son dönemlerde mobilya sanayisinde meydana gelen yangınlarda itfaiyenin yetersizliği İTSO meclisinin gündemine geldi.

Dün gerçekleşen meclis toplantısı sonrası AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin referandum çalışmaları kapsamında işadamları ile bir araya geldi.

Programda konuşan İTSO başkanı Metin Anıl “Eğer bizim geçmişte İnegöl’deki yangınların ivedilikle söndürülmesi adına modernize ettiğimiz itfaiye ve itfaiye araçlarının gerçekten Bursa Büyükşehire götürüldü ise bunların yeniden İnegöl’e döndürülmesi ve güçlendirilerek döndürülmesi adına ben sayın vekilimizden destek istiyorum. Biraz önceki meclis toplantısında arkadaşlarım bu konuyu size iletmemizi istedi.” İfadelerini kullandı.

BEN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM

İtfaiye araçları konusuna değinen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin “ İtfaiye aracının bağışlandığını ben hatırlıyorum o dönemde. Büyükşehir kanunu çıkarttık biz 2014 yılında uygulamaya girdi. Zaman zaman yangınlar olduğunda bende burada bulunduğum zaman yangın mahalline gidiyorum. Bazı yetersizlikleri görüyorum ama ben belediye başkanı değilim. Bir şeyin altını çizmek istiyorum, ben belediye başkanı değilim ben milletvekiliyim. Belediye başkanlarımız yerel yönetimlerden sorumlu. Bu itfaiye hizmeti her ne kadar büyükşehir uhdesinde de olsa bizim seçerek büyükşehir meclisine gönderdiğimiz meclis üyelerimiz var. Onlardan bir tanesi de belediye başkanımız önce sorumluluk onlarda. Önce onlar taşı gediğine koymak için uğraşacaklar olmadığı zaman ben devreye gireceğim. “

SİYASİ EDEBE AYKIRI OLUR

İtfaiye konusunda desteğinin olacağını belirten Şahin “Belediye başkanımızın yapacağı işi ben yaparsam o zaman siyasi edebe aykırı olur bu iş. O zaman Metin abi gelecek diyecek ki bana belediye başkanımız 6 tane meclis üyemiz uğraşıyor kopartamıyor ey vekilim biz siyasi güç verdik millet adına sen git bu işi kopart, o zaman eyvallah. Ama siyaseten de ben belediye başkanımızı ve meclis üyelerimizi geçemem yapamam böyle bir şey.  Onlar bu konuda o mecliste toplanıyorlar karar alıyorlar birçok şeyin altına imza atıyorlar. Ben bu konuda arkadaşlarımı destekleyeceğim.”

GEREKİRSE PATLATIRIZ

Talep gelmesi durumunda desteğini esirgemeyeceğini vurgulayan Şahin “Bana merkezi hükümetten itfaiye iste diyorsanız merkezi hükümetin bu konuda yetkisi yok. Olsa idi onlardan önce ben koşardım. Ama onlar koşacak ben arkadan ittireceğim. Doğrusu da bu zaten. Bu konuda onlar bana bu konuda talepte bulunursalar sayın vekilim senin büyükşehir belediye başkanı ile aran iyi her daim görüşüyorsun bu konuyu çıtlattık olmadı sende çıtlatır mısın derlerse çıtlatırız gerekirse de patlatırız  “

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.