İTSO’da seçim tarihleri netleşti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İTSO’da seçim tarihleri netleşti
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eyl 2022 / Cum 18:59
/ 3.276 Kez Okundu
| |

İnegöl Ticaret Sanayi Odası seçimleri 1 Ekim’de gerçekleşecek, başkanlık seçimi ise meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından ilçe seçim kurulunun açıkladığı seçim gününde yapılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalarda seçim hareketliliği başladı. Odalar, TOBB Kanunu’na göre her dört yılda bir seçimlerini yenilemek zorunda. Seçimin yenilenebilmesi için 2022 Eylül’üne kadar tarih belirlenmesi gerekiyor.
Her 4 senede bir gerçekleşen oda seçimleri için sürenin gelmesi ile birlikte Geçtiğimiz Ağustos ayında İTSO yönetimi seçim kararı aldı.

1 EKİM’DE YAPILACAK
İlçe seçim kurulu aldığı karar neticesinde İTSO seçimleri 1 Ekim’de gerçekleşecek. 1 Ekim’de meclis üyelerinin seçiminin ardından, başkanlık seçimi ise meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından ilçe seçim kurulunun açıkladığı seçim gününde yapılacak.

49 MECLİS ÜYESİ SEÇİLECEK
150 ve üzeri üye sayısına sahip meslek komitelerinde 3 meclis üyesi çıkarmak hakkı olurken 150 ve altı üye sayısına sahip komitelerde ise 2 meclis üyesi çıkarma hakkına sahip olacak.

UĞURDAĞ’A RAKİP ÇIKMADI
İnegöl’de meclis üyesi seçim çalışmaları devam ederken meclis üyesi adayları oy isteme çalışmalarına devam ediyor. Şu saate kadar mevcut başkan Yavuz Uğurdağ’a rakip çıkmadı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.