İznik Cinayetinin Sanıklarına 36 Yıl Hapis

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İznik Cinayetinin Sanıklarına 36 Yıl Hapis
 :
/ 1.421 Kez Okundu
| |

İznik’te yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi yaraladığı, bir kişi de öldürdüğü iddiasıyla İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, olayın faili 16 yaşındaki M. Demirci 12 yıl hapis cezasına çarptırılırken, yardım ve yataklık suçundan baba Rüstem Demirci 14 yıl, amcası Doğan Demirci de 10 yıl hapis cezası aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz yıl Eylül ayında İznik’te meydana gelmişti. Selçuk Mahallesi Göl Sahil Caddesi’nde yol verme tartışması nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, Zeki Dursun tabancayla vurularak öldürüldü. Kavga sırasında Dursun’un arkadaşı 23 yaşındaki Yunus Emre Akın da yaralandı. Olaydan sonra kaçan 4 şüpheliden 45 yaşındaki Rüstem Demirci ile 16 yaşındaki oğlu M. Demirci yakalandı. Cinayet sonrası İznik’te roman vatandaşların yaşadığı mahallede olaylar da çıkmıştı.

 

İLK DURUŞMADA ARBEDE YAŞANMIŞTI

Gözaltına alınan baba Rüstem Demirci ile oğlu M. Demirci, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Daha sonra olayla ilgili olduğu öğrenilen M. Demirci’nin amcası Doğan Demirci de tutuklanmıştı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen cinayet davasının 2014 Mart ayında yapılan ilk duruşmasında, öldürülen Zeki Dursunun yakınları, duruşma sırasında cinayeti işlediği öne sürülen kişilerin yakınlarına tepki gösterirken, tartışma yaşanmıştı. Mahkemede başlayan tartışma, adliyenin dışına da taştı. Olaylara polis müdahale ederken, öldürülen şahsın 50 civarındaki yakını ile polis arasında duruşma öncesinde arbede yaşandı. Emniyet ekipleri, adliye koridorlarında güvenliği sağlamak amacıyla vatandaşları çıkarmak istediler. O sırada emniyet ekiplerine sözlü hakaret ederek üzerine yürüyen öfkeli kalabalık, polislerce zorlukla da olsa adliye bahçesine çıkarıldı. Yaklaşık yarım saat süren arbede sonucunda, emniyet ekiplerine saldıran 9 kişi gözaltına alınırken, arbede sonucunda yumruklara maruz kalan bir polis de yaralanmıştı.

OĞLU 12, BABA 14 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Cinayet davasının karar duruşması da İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, cinayeti işleyen 16 yaşındaki M. Demirci’ye yaşının küçük olması nedeniyle indirimli ceza uygularken, cinayet zanlısı çocuk 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. M. Demirci, ruhsatsız silah kullanmaktan ise 1 yıl 1 ay 10 gün ilave hapis cezası ve 720 TL para cezasına çarptırıldı. Baba Rüstem Demirci’ye ise yardım ve yataklıktan 14 yıl hapis cezası verilirken, ayrıca olay sırasında yaralanan Yunus Emre Akın’ın yaralanmasıyla ilgili de 8 ay ilave ceza aldı. Yardım ve yataklık suçundan amca Doğan Demirci’ye de 10 yıl hapis cezası verildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.