İznik’in Gezilecek Yerleri ve En İyi Otelleri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İznik’in Gezilecek Yerleri ve En İyi Otelleri
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Haz 2021 / Cum 19:09
/ 1.370 Kez Okundu
| |

Bursa’ya bağlı olan ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihte 4 büyük devlete başkent olan İznik, göl kıyısında olması nedeniyle eşsiz güzellikleriyle ön plana çıkan bir tatil bölgesidir. Anadolu’ya gelen Türklerin ilk başkent omla unvanını elinde bulunduran İznik, ayrıca Roma İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları himayesinde kalmış ve Vatikan için kutsal bir bölge olarak kabul edilmektedir.

İznik, el sanatlarıyla tanınmasının yanın da Çini konusunda da oldukça popüler bir şehir olarak bilinmektedir. Tarihi, doğası ve el sanatlarıyla ismini sık sık duyduğumuz İznik, tatil yapmak isteyenlerin konforlu ve keyifli dakikalar geçirmek isteyenler için İznik Otelleri arasında gerek konumu gerekse müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak profesyonel hizmet veren otelleri sizin için bir araya getirdik. Ancak doğası ve el sanatlarıyla ün yapmış İznik’te gezilebilecek yerleri de sizin için hazırladık.

İznik’te Gezilebilecek Yerler

  • Orhan (Ayasofya) Camii: İznik ziyaretiniz sırasında ziyaret edebileceğiniz yerler arasında ilk sırada Ayasofya Orhan Camii gelmektedir. Tarihi incelendiğinde Pers imparatorluğuna kadar uzanan bu tarihi camii, Roma İmparatorluğunun 4. Yüzyılın ortalarında ibadethane için temellerinin atılmasından sonra inşa edildiği bilinmektedir. Aynı zaman da Hristiyanların toplandığı bir yer olarak bilinen bu camii, Osmanlı’nın fethinden sonra Camiye çevrilmiştir.
  • Süleyman Paşa Medresesi: 14. Yüzyılda Süleyman Şah tarafından yaptırılan bu medrese, Osmanlı İmparatorluğunun ilk medresesi olarak ta kabul edilmektedir. İznik ve çevresinde Osmanlı medreseleri arasında günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış tek medrese olarak bilinir. Ancak 2001 yılından itibaren İznik çinilerinin satın alabileceğiniz bir bölge olmuştur. Ayrıca içerisinde toplamda 10 adet atölye bulunmaktadır.
  • İznik Tarihi Kapıları: İmparator Vespasianus Titus tarafından yaptırılan ve İznik’in sembolü olan İznik tarihi kapıları, geçmiş dönemlerde birden fazla onarım görerek günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır. Ancak İstanbul kapısı, Lefke kapısı, Yenişehir kapısı ve Göl kapısı onarılmamaları sebebiyle harabeye dönüşmüştür.
  • İznik Müzesi: 1388 yılında Sultan Orhan Gazi’nin eşi tarafından yaptırılan ve zaviye ve imalathane olarak inşa edilmiştir. Ancak günümüze kadar birden fazla onarım görmesiyle birlikte müze olarak kullanılmaktadır. İznik müzesi bahçesinde tarihi Roma eserlerini görmeniz mümkün.

İznik’te Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

İznik ziyaretiniz sırasında doğayla ve temiz havasıyla iç içe olmak isteyenler için İznik’te bulunan en iyi otelleri sizin için listeledik. Ayrıca İznik ziyaretinden sonra Marmara bölgesine seyahat edecekler için www.gezinomi.com sitesini ziyaret ederek en konforlu ve müşteri memnuniyetini üst seviyede tutan otelleri görebilirsiniz.
  • Seyir Butik: İznik merkezinde bulunan ve hava alanına 26 kilometre mesafede bulunan bu tesiste toplamda 9 oda bulunmaktadır. Tesis yeşillikler içinde bulunması nedeniyle çevre dostu olarak bilinen bir tesistir. Doğayla iç içe olan, İznik şehrini seyredebileceğiniz odaları bulunan ve güler yüzlü personelleriyle hizmet veren bu tesis ayrıca İznik ziyaretinizde gezilebilecek yerlere yakın bir konumda yer almaktadır.
  • Eleia Hotel: İster iş seyahatleriniz isterseniz turistik gezileriniz için geldiğiniz İznik’te konaklayabileceğiniz en önemli tesisler arasında yer almaktadır. Estetik bir mimariye sahip olan tesis, birbirinden rahat odaların bulunduğu, güler yüzlü personelleriyle konforu ve sakinliği isteyenlerin tercih ettiği oteller arasında yer alır.
  • İznik Askania Otel: İznik merkeze 22 kilometre, Hava alanına ise 53 kilometrede bulunan bu tesis denize sıfır konumda yer almaktadır. Mimarisiyle göz kamaştıran bu tesis doğayla iç içe olması nedeniyle huzur ve sakinliğiyle ön plana çıkmaktadır. Toplamda 8.000 metre kare üzerine kurulan bu tesis şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçarak yorgunluğunuzu unutacağınız bir oteldir. Tesis içinde bulunan hamakta dinlenebilir, voleybol ya da langırt gibi aktivitelere katılabilirsiniz.
  • Limnades Hotel: İznik merkeze 1 kilometre ve hava alanına 33 kilometre mesafede bulunan bu tesis yemyeşil bir alan üzerine kurulmuş eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Modern ve şık mimariye sahip odaları ve güler yüzlü personelleriyle değerli müşterilerine tatilin en keyifli hizmetini sunuyorlar. Tesis bünyesinde ayrıca açık yüzme havuzu bulunmaktadır.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.