Jandarmadan dev operasyon 24 kişi yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Oca 2018 / Cum 10:07
/ 23.743 Kez Okundu
| |

Telefon dolandırıcılığı yaparak insanları dolandırarak 750 bin TL gelir elde eden 30 şüpheliden 24’ü yakalandı.

Kendilerini savcı hakim polis olarak tanıtan ve insanları korkutarak dolandıran 30 kişiden 24’ü Bursa il jandarma ve İnegöl İlçe Jandarma komutanlığının gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu yakalandılar.

5 İLDE OPERASYON

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince suç örgütü kurmak suretiyle ülke genelinde nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan uzun süreli çalışmalar sonrasında Şanlıurfa merkezli suç örgütüne yönelik Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat ve Sakarya illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE DOLANDIRICILIK YAPTILAR

Bursa Jandarma ekiplerince kendisini Asker, Polis, Savcı vb. resmi görevli olarak tanıtmak suretiyle kişisel verilerini izinsiz olarak ele geçirdikleri toplumun her kesiminden mağdurları telefon ile arayarak “adlarının terör örgütlerinin faaliyetlerine karıştığı, kimliklerinin suç işleyen şahısların üzerinde bulunduğu" gibi söylemleri baskı unsuru olarak kullanarak, hukuki yaptırımlardan kendilerini kurtaracakları vaadiyle kandırarak para, ziynet eşyası, döviz ve taşınmaz mallarını sattırarak Türkiye genelinde birçok vatandaşın dolandırıldığı tespit edildi.

30 ŞÜPHELİ TAKİBE ALINDI

Bursa il Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonrasında; Şanlıurfa Merkezli Suç örgütünün yapısı, taktik ve teknikleri tespit edilerek örgüt içerisinde örgüt lideri, örgüt lideri yardımcısı, atıcı diye adlandırılan yabancı uyruklu şahıslar adına çıkartılan açık hatlar ile mağdurları arayan, ikna yeteneği ve diksiyonu düzgün şüpheliler,  ekici-eldenci olarak adlandırılan ve mağdurlardan para ve ziynet eşyalarını alan şüpheliler, eldenci sorumlusu olarak adlandırılan eldenci olarak faaliyet gösteren şüphelileri temin eden ve yönlendiren, hesapçı olarak adlandırılan para transferlerinde kullandıran şüpheliler ve dolandırıcılık eylemlerinin gerçekleştiği görüşmelerin yapıldığı yerleri temin eden şüphelilerden oluşan 30 şüphelinin bilgilerine ulaşıldı.

ŞANLIURFA MERKEZLİ ÖRGÜT

İnsanların zaafları ve korkularını kullanmakta ustalaşan dolandırıcıların büyük bir gizlilik ve hiyerarşik yapı şeklinde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin dolandırıcılık olayları sonrasında elde edilen maddi gelir belirli oranlarda komisyonlar alarak paylaştıkları tespit edildi. Yaklaşık 3 ay süreli yapılan çalışmalar sonucunda suç örgütü içerisinde faaliyet gösteren 30 şüphelinin tespiti yapılmış, tespiti yapılan şüphelilerden Bursa-3, Sakarya-3 ve Tokat-3 olmak üzere 9 şüpheli faaliyet süresince değişik tarihlerde suçüstü yakalanarak tutuklanmış, 8 şüphelinin ifadelerinin alınması maksadıyla talimat hazırlanmış, 7 şüpheli Şanlıurfa ilinde 12 adreste yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalanarak Bursa iline getirilerek gözaltına alınmıştır. Olaylara karışan 6 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.

TOPLAM 750 BİN TL DOLANDIRDILAR

Bursa Jandarma ekiplerince şüphelilerin ev araçlarında yapılan aramalar sonrasında; dolandırıcılık olaylarında kullanılan çok sayıda telefon, SİM kart, bilgisayar, iPod, USB bellek ve hafıza kartı ve örgüt lideri tarafından tutulan kayıtları içerir ajanda ve notlar ele geçirildi. Şüphelilerin bu yöntemlerle 24 dolandırıcılık suçu işleyerek yaklaşık 750.000 TL gelir elde ettikleri öğrenildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.