Kadınların gün etkinliğine dikkat çekti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kadınların gün etkinliğine dikkat çekti
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Tem, 2020 / Sal 08:25
/ 9.260 Kez Okundu
| |

Kaymakam Şükrü Görücü koronavirüs ile mücadele döneminde kadınların gün adı verdikleri etkinliğe dikkat çekti.

Bazı illerde olduğu gibi Bursa genelinde de koronavirüsün artmasıyla birlikte İnegöl de gerekli önlemler radikal bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’nün talimatıyla kolluk kuvvetleri ve sağlık ekiplerinin yanı sıra devlet memurları da gerekli denetimlerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte Kaymakamı Şükrü Görücü, tüm ilçe halkını düğün, nişan, asker uğurlama, kadın günleri, kalabalık toplantılarda gerekli önlemleri almaları konusunda uyararak, “Bu savaşı beraber kazanacağız” dedi.
DENETİMLERİ YAPTIK
Muhtarlar ve devlet kurumlarının amirleriyle yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Kaymakam Şükrü Görücü, “9 Temmuz 2020 tarihinde muhtarlarımızla, kurum amirlerimizle, belediye başkanımızla yapmış olduğumuz toplantıda özellikle pandemi süresince Mart ayından bugüne toplantıları yüz yüze yapmıyorduk. Hemşerilerimize nasıl daha iyi hizmet verebiliriz bunun çalışmasını yaptık. Bu noktada hemşerilerimizin Mart ayından bugüne kadar virüsle mücadelede toplumun her kesiminin desteğini gördük, yardımlarını aldık. Benim başkanlığımda oluşturduğumuz vefa destek grubunun tüm üyelerine onlara destek veren hemşerilerimize çok sayıda farklı insana ve bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Ayrıca muhtarlarımızla düğünlerle, nişanlarla ve törenlerle ilgili yaklaşan 15 Temmuz ile ilgili FETÖ terör örgütü ile ilgili veya tüm terör örgütleriyle ilgili, uyuşturucu ile mücadeleyi ve kadına şiddet ile ilgili noktaları ayrıca sosyal medyada paylaşılanları konuştuk. Virüsle alakalı evde tedavi gören vatandaşların kesinlikle dışarı çıkmamasını, maske hijyen ve mesafe kurallarına uyulması ile alakalı ikazlarda bulunduk. Uyması gereken kurallar noktasında lokantalarda kahvehanelerde saunalardan spor salonlarından aklınıza gelebilecek yani yeni sosyalleşme döneminde izin verilen bunların her türlü denetiminin yapılması noktasında gerekli denetimlerimizi yapıyoruz. Çünkü bakanlığımız her gün açıklıyor vaka artışının ilimizde ve dolayısıyla ilçemizde de azda olsa olduğunu biliyoruz. Bunu önlemenin yolu da olmazsa olmazı maskedir. Olmazsa olmazı mesafedir. Olmazsa olmazı hijyendir. Bu beyanda tüm kamu kurumlarımızda girişlerde temassız ateş ölçer ile giren vatandaşlarımız ve memurlarımızın mutlaka ateş ölçerle ölçülerek eğer ateş 39 dereceyi geçiyorsa hemşerilerimizin hastaneye gönderme durumu var. Ama şunu özellikle söyleyeyim ki; gerçekten kurumlarımızın almış olduğu tedbirler sayesinde hiçbir şey olmaması bizim için daha iyi. Daha öncede belirttiğimiz gibi işte terörle mücadele, uyuşturucu, iletişim yoluyla dolandırıcılık mahalleye gelen yabancıların izlenmesi, şehit ve gazi ailelerine sahip çıkılması, muhtaç kişilere sahip çıkılması, kadına şiddet gibi konularda muhtarlar vatandaş buluşmasının başladığını ve önümüzdeki günlerde mutlaka mahallelerimizde hemşerilerimizle daha sık bir araya geleceğimize ama kurallara uyarak bina girişlerinde asansör kabinlerinde kartlarda panolarda vatandaşı uyarılması konusunda bilgilendirme yaptık” dedi.
KADINLARIN GÜN TOPLANTILARI
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Görücü, “Çalışmalarda personelin mutlaka maske takması ofislerde çalışma saatlerine sık aralarla havalandırılması, ortak kullanım alanlarının su sebillerinin ve çay makinelerinin kullanılamaması biz bu noktada kendimizde sizlerde biliyorsunuz bu vakanın kaynağını özellikle düğünler, özellikle nişanlar özellikle asker eğlenceleri. Bizde olmasa dahi ülkemizde çok sayıda taziye çadırları. Çok daha önemli konulardan biriside hanımlarınızın maalesef günlerine devam etmesi. Bunları yapmasınlar demiyorum ama kurallara uyarak yapılması, bu konuda hemşerilerimizin mutlaka kurallara uyması noktasında bu kurulması yasak olmasına rağmen evlerde yemeklerin verilmesi. Düğünlerin de bir gün içerisinde nişanların yada sünnet törenlerinin saat 10’dan gece 24’e kadar aynı günde bitirilmesi bu konuda ekiplerimizin denetimleri her zaman olacak.” diye konuştu.
İHBAR EDİN
Görücü konuşmasını şöyle sürdürdü; “Vatandaşlarımıza özellikle şunu rica ediyoruz; her hangi bir iş yerinde eğer kurallara uyulmuyorsa 155,156 ve 112’yi mutlaka aramaları. Bu savaşı hep birlikte kazanacağız. Bu noktada ayrıca memurlarımızın mesai saatlerine riayeti noktasında kurumlarımızın gerek mesai saatleri gerek kılık kıyafet gerekirse vatandaşın işinin mümkün olan en kısa sürede görülmesi görevlerinin yapması. Vatandaşların kurumlara müracaat ettiklerinde, onlarla ilişkilerde şunu özellikle ve net söylüyorum; bizim işimiz vatandaşa hizmet etmek, belki yeterlice personelimiz yok ama daha iyi şekilde hizmet etmenin yolu da daha çok çalışmak. Gerektiğinde hemşerilerimizin hizmetinde zaten memurlarımız çalışıyor. Ayrıca vatandaşlarımızın eğer kurumlardan bir şikayeti de varsa mutlaka ilgili birimlere bildirsinler. En önemli konulardan biriside, birileri memurlarımıza kanun dışı iş teklifinde buluna bilirler, bu konuda memurlarımızı uyardık. Vatandaşa nasıl davranması gerektiğini memurlarımıza hatırlattık. Denetleme çalışmalarımız devam ediyor. Kamu ihalelerinde açıklık ve rekabet sistemi ile alakalı çalışmalarımızı yaptık. Tasarruf tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımıza hizmet noktasında, hizmet almaya gelen vatandaşlarımızda kılık kıyafet, dernek, cemaat, siyasi görüş vs. ne olursa olsun hiçbir vatandaşımıza kesinlikle ayrım yapılmaması gerektiğini muhtar ve memurlarımıza anlattık.”.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.