Kafe ve restoranlarda yeni dönem Pazartesi başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kafe ve restoranlarda yeni dönem Pazartesi başlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Ara 2023 / Cmt 15:59
/ 7.484 Kez Okundu
| |

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan menü yönetmeliği, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yönetmelikle, kafe, restoran, lokanta ve pastane gibi yeme içme sektöründe hizmet veren işletmelerin kapılarında ve masalarında fiyat listesi bulundurması zorunlu hale getirilecek.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, kurum müdürleri ve görevliler ile birlikte Zeytinburnu'nda işletmeleri gezerek, yönetmelik hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gürcan, işletmelerin ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini belirterek, "Bu menü yönetmeliğimiz yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek. Restoranlar, kafeler gibi işletmeler kapılarının önlerinde, vatandaşın görebileceği şekilde ve okuyabileceği şekilde menü asarak fiyatlarını yayınlamak zorunda. Ayrıca içeride hizmet verdikleri masalarda da menülerini bulundurmak zorunda.

Asmayan işletmelere yılbaşından itibaren menüde bulunan her bir ürün için ve sattıkları her bir ürün için fiyat etiketi yönetmeliği gereği 2 bin 172 ceza yazacağız. Yani işletmeler buradan çok ciddi cezalar alabilirler. O yüzden bu, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırıcı menü yönetmeliğimizin daha sağlıklı işlemesi için hem işletmelerimizi uyarıyoruz hem de denetimlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Yönetmeliğin amacı, tüketicilerin fiyat bilgisine daha kolay ulaşabilmesini sağlamak ve işletmelerin fiyat belirleme konusunda şeffaf olmasını sağlamaktır. Yönetmelikle, tüketiciler yemek siparişi vermeden önce fiyatları öğrenebilecek ve işletmeler ise fiyatlarını daha şeffaf bir şekilde belirleyebilecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, kafe ve restoranlarda kapılarda ve masalarda fiyat listesi bulundurmayan işletmelere, ürün başına 2 bin 172 lira ceza kesilecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.