Kafkas Dernekleri Yönetim Kurulu İnegöl’de

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kafkas Dernekleri Yönetim Kurulu İnegöl’de
24 Şub 2018 / Cmt 19:27
/ 1.497 Kez Okundu
| |

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya ve Yönetim Kurulu üyeleri İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Şevket Coşkun dernek tarihçesi hakkında bilgi verdi. Coşkun; İnegöl’de pek çok soydaşımızın anadilini konuştuğunu belirterek okuma-yazma bilenlerin sayısının artırılması için KAFFED’in de desteği ile çalışacaklarını belirtti. NART Çocuk Kulübü’nü kurma çalışmalarının da son aşamaya geldiğini söyledi.

 

İnegöl Derneği yöneticileri Anavatan’a düzenlenen ve 13-17 yaş arasındaki çocukları kapsayan yaz kampları hakkında bilgi verdi. 2018 yaz dönemi için yeni bir kamp çalışması yapılacağını bildirdi.

 

KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, 2018 Anadil Yılı kapsamında okuma-yazma çalışmalarına ağırlık verildiğini hatırlatarak derneklere her nevi desteğe hazır olduklarını, ihtiyaç duyulan her türlü materyalin gönderileceğini ifade etti.

Aslankaya, Halk Eğitim Merkezleri’ndeki çalışmalar hakkında bilgi vererek artık anadil hocalarının da emeklerinin karşılığını alacağını bildirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.