Kampüsün sorunları bitmiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kampüsün sorunları bitmiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eyl 2019 / Pzt 10:34
/ 3.561 Kez Okundu
| |

İnegöl’de okulların açılmasına rağmen kampüsteki öğrencilerin taşınmasındaki sorun bitmiş değil.

İnegöl´de faaliyet gösteren Starwood Orman ürünleri fabrikası sahibi sanayici Mehmet Yıldız tarafından yaptırılarak milli eğitime bağışlanan, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne şehir merkezinden öğrenciler bakanlık oluru ile ücretsiz olarak kampüse taşınıyordu.

Bu sene bakanlığın aldığı karar sonrası öğrenciler taşımalı eğitim kapsamından çıkartılmıştı. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel konunun çözüleceğini söylemesine rağmen okulların açılmasına kısa süre kala problem çözülmeyince devreye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Aktaş’ın verdiği talimat sonrası öğrencilerin bir süre ücretsiz olarak İNULAŞ aracılığı ile taşınması kararı alındı.

BALIK İSTİFİ TAŞIMACILIK

Öğrencilerin İnegöl’den Hacı Sevim Yıldız Kampüsü’ne balık istifi şeklinde taşınması hem velilerin hem de öğrencilerin tepkisini çekiyor.

BÖLÜMLER KAPATILMIŞTI

Öte yandan Hacı Sevim Yıldız Kampüsü’ndeki okullar tam kapasitede eğitim verebilmesi adına İnegöl’deki bazı okullar ve bölümler kapatılmış öğrenciler kampüse gönderilmişti.

YEMEKLER ÜCRETSİZ DEĞİL

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda öğrenciler taşımalı eğitim kapsamında taşındığı için öğlen yemekleri ücretsiz verilirken, bu sene taşımalı eğitim kapsamına alınmadığı için yemeklerin ücretsiz verilmediği öğrenildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.