Kamyoncular İnegöl’de Yol Kapatarak Eylem Yaptılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
16 May 2016 / Pzt 12:34
/ 2.211 Kez Okundu
| |

Ticari araçların sigorta fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlardan sonra kamyoncu esnafı isyan etti. OSB 1. Cadde üzerinde toplanan kamyon sürücüleri yolu kapatarak eylemde bulundular.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler odası başkanı Bahattin Korkmaz “Trafik sigortaları ile alakalı sesimizi duyurma hareketindeyiz. Maalesef son altı yıldan beri trafik sigortalarında ciddi yükselmeler oldu. Özellikle ticari araçların sigortalarında ciddi yükselmeler oldu. Bunun tabi ki geriden gelen geneli nedir diye herkes sorarsa, biliyorsunuz altı sene önce herkesin kendi arasında rapor tutma kanunu devreye girdi Bu kanun devreye girdikten sonra sigortaların tabiri ile bizler zarar etmeye başladık dedikçe ticari araç sürücülerine 15 bin lira 20 bin lira en düşüğü 4 bin küsur lira. Burada esnafımız ciddi derecede yara aldı. Bakıyorsunuz kaza oldu tutanaklar karşılıklı tutuluyor önceden kolluk kuvvetlerin raporları varken ne sigorta şirketleri mustaripti nede insanlar mustaripti.  Bu olay Türkiye genelini ilgilendiren bir konu mesela benim özel aracımın sigortası 450 TL ilen busene bin 59 liraya yaptırdım bu insanların içini acıtıyor.” Dedi

DEFALARCA YASAL DÜZENLEME ÇIKTI

Konu hakkında defalarca yasal düzenlemenin çıktığını vurgulayan Korkmaz  “ Bununla ilgili defalarca yasal düzenlemeler çıktı. Sigorta şirketleri sudan bahaneler uydurup hala sigorta fiyatlarını geri almama ile alakalı direniyor. Bakın normal şartlarda trafik sigortalarına bakın orada mahalli sorumluluk diye şeyler yazar.  Yaralama, ölüm gibi şeyler yazar. İlk önce sigorta şirketleri bunlara baksın zaten bunların yüksekliğinden dolayı fiyatlar artıyor. Biz ciddi derece mağduruz. Bizim gerçekleştirmek istediğimiz eylemde bununla alakalı.”

TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

Gerekli çalışmaların yapılmadığı takdirde eylemlerini Türkiye geneline yayacaklarını ifade eden Korkmaz “Eğer olursa bununla alakalı devletin hükümetin çıkarmış olduğu düzenlemeyi hala geri alamayacağız derlerse tek sıra olup durmayacağız komple kontak kapatacağız. Burada sadece kamyoncular değil 1500 tane ticari araç şoförler odasına bağlı araç var 553 tanede kamyoncular kooperatifine bağlı araç var.  Bununla alakalı bu eylemi gerçekleştireceğiz sigorta şirketleri akıllarını başlarına alacaklar akıllarını başlarına almazsalar bundan sonraki eylemimiz daha katılımlı olacak ve Türkiye genelinde olacak. Esnaf arkadaşlarımız kimseyi mağdur etme derdinde değil eylemimizi gerçekleştireceğiz sonra dağılacağız.”

 

YABANCI ŞİRKETLERİ İSTEMİYORUZ

Yabancı sigorta şirketlerini istemediklerini ifade eden İnegöl Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek “Biz bu yabancı şirketleri istemiyoruz artık biraz yerliye dönülsün çok vahşi fiyatlarımız var dengesiz bir fiyatlar var. 10 sene bir araç sigortalandı mı aracın kendi değeri kadar sigorta parası veriyoruz. Bunun için sesimizi duyurmak istiyoruz. Duymazlarsa şimdi yenice kavşağına kadar yürüyeceğiz ama gün gelir Ankara’ya gideceğiz. 5-6 yıl önce 2 bin liraydı sigorta fiyatlarımız kamyonlar için.  Biz normalde zam gelir mazotun farkını alıyoruz ama işverene gittiğiniz an bunları içine koyamıyoruz.  “ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kamyoncular OSB 1. Caddeden Ankara yoluna doğru tek sıra halinde kamyonları ile korna çalarak hareket ettiler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.