Kamyonetle sahura kaldırıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kamyonetle sahura kaldırıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
16 May 2019 / Per 18:52
/ 2.615 Kez Okundu
| |

İnegöl’de davulculuk yapan Yıldıray Palabıyık, davul çaldığı mahallenin büyük olması nedeniyle vatandaşları sahura uyandırırken, kamyonet kullanıyor.

Ramazan ayının geleneklerinden olan davulcular, vatandaşları sahura uyandırıyor.  İnegöl’de görevli davulcu Yıldıray Palabıyık, sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet eden vatandaşların tamamını uyandıramayınca, çareyi kamyonetinde buldu. Oğlunun sürdüğü kamyonetin kasasına oturan davulcu, vatandaşları bu şekilde sahura uyandırıyor.

 

Davulcu Yıldıray Palabıyık, Eskiden yaya olarak gezerek yaptığı işi mahallenin büyümesi üzerine birkaç yıldır kamyonet üzerinde yaptığını belirterek, “Eskiden yaya olarak uyandırıyordum. Ama artık yetişemiyordum. Mahallemiz bir anda büyüdü. Bizde çareyi kamyonette bulduk. Oğlum direksiyona geçiyor, bende kamyonetin kasasında sokak sokak gezerek vatandaşları uyandırıyoruz. Böylelikle mağdur etmiyoruz. Davul çalmak Ramazan’ın geleneği. Geleneğimizi yaşatmazsak, yarınlara hiçbir şey bırakamayız. Gece 02.00’de çıkıyorum göreve, 3.30’a kadar işimi tamamlıyorum. Kamyonetle çaldığım halde bu kadar sürüyor.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.