Karamehmet’ten sürücülere kış lastiği uyarısı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Karamehmet’ten sürücülere kış lastiği uyarısı!
28 Kas 2018 / Çar 18:36
/ 26.618 Kez Okundu
| |

Mahmudiye mahallesi, Ankara caddesi üzerinde faaliyette bulunan Karamehmet Lastik & Araç Bakım firmasının sahibi ve işletmecisi Semih Gülerer, hava sıcaklıklarının iyice düştüğü bugünlerde, araçların kışlık bakımlarının ve kış lastik seçimlerinin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekti

KIŞ LASTİĞİ KULLANILMALI

Semih Gülerer, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanılması tavsiyesinde bulunuyor. Kış lastiğinin hamuru, hava 7 derecenin altına da düşse elastik özelliğini koruyor ve yol tutuş kabiliyetini artırıyor. 7 derecenin altında bile esnekliğini kaybetmeyen lastikler, yol tutuşu, çekiş kuvveti ve fren mesafesinde avantaj sağlayarak yol ve yolcu güvenliğini artırıyor. Karamehmet Lastik & Araç Bakım Petlas, Lassa marka yerli üretim kış lastikleri ve bunlara ek olarak Michelin, Good Year, Bridgestone ve Sava marka kış lastiklerinin satıldığını hatırlatan Gülerer, bu  lastiklere farksız olarak kredi kartına taksit yapılabildiğini de ekledi.
 
ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK

Karamehmet Lastik & Araç Bakım merkezi sahibi Semih Gülerer Enflasyonla Mücadele en az yüzde 10 indirim kampanyası dahilinde yüzde yüz yerli üretim Petlas ve Lassa marka kış lastiklerinde en az yüzde 10 indirim yapıldığını belirtti.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU

Konuyla ilgili açıklama yapan Semih Gülerer: “1 Aralık’tan itibaren sadece ticari araçlarda değil tüm araçlarda, ıslak ve karlı zeminlerde çok daha iyi yol tutuş ve daha kısa fren mesafesi sunan kış lastiklerinin zaman kaybetmeden kullanılmaya başlanmasını öneriyoruz. Kış lastikleri kış koşullarında lastiğin sertleşmesini önleyen özel bir bileşime sahip. Hatalı lastik kullanımı ile kaza yapma riski 6 kat artış gösteriyor. Kış lastikleri, yaz lastiklerine göre hem daha yumuşak bir hamura, hem de karlı ve buzlu yollarda tutunmayı artırıcı kılcal desenlere sahip. Bu nedenle güvenli yolculuk için havaların soğuduğu şu günlerde tüm sürücüler kış lastiklerini tercih etmeli” dedi.
Gülerer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kış lastiğiyle ilgili genelgesine uygun şekilde, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiği takılmasının yol emniyeti açısından önemli olduğuna dikkati çekti.



'KIŞ LASTİĞİ ALIRKEN/KULLANIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER'

- Kış lastiklerinin, otomobilinizin 4 pozisyonunda birden kullanılması gerekir. Araçta sadece 2 lastiğin kış lastiği olması, ani frenleme ve viraj alma gibi manevralar sırasında aracın kontrolünü zorlaştırır.
- Kış lastiklerini yaz lastiklerinden ayırtedebilmek için yapısal farklılıklarının yanı sıra yanaklarındaki markalamaya dikkat etmek gerekir. M&S (Mud&Snow - Çamur ve Kar), M+S ve Snowflake veya Snowflake sembollerinden herhangi biri lastiğin yanağında varsa kış lastiğidir.
- Kış lastikleri; kullanılmadıkları dönemlerde uygun koşullarda saklanmalıdır. Tekrar araç altına takıldıklarında performans kayıpları yaşanmaması için ideal şartlarda (kuru, serin, güneş ışığı almayan asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak) muhafaza edilmeli.
Lastiği Kullanmak Kimlere Zorunlu? Özel Otomobiller Kış Lastiği Takmak Zorunda mı? Otomobillere Kış Lastiği Zorunlu Hale Geldi mi?

Ülkemizde 5 yıldır uygulanan ve sadece ticari araçları kapsayan kış lastiği zorunluluğunda kapsam genişletildi. Bu kıştan itibaren özel otomobiller de zorunlu olarak kış lastiği takacak. 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takmayan araçlara 625 lira para cezası uygulanacak. Peki yeni düzenleme ne getiriyor?

Kış lastiği zorunluluğu ülkemizde 2012 yılından bu yana uygulanıyor. Ticari araçları kapsayan uygulamaya bu yıl ilk kez yeni bir yasal düzenlemeyle birlikte binek araçları da dahil edildi; yani bütün özel otomobiller de dahil olmak üzere tüm özel motorlu araçlar bu kış itibarıyla zorunlu olarak kış lastiği kullanmaya başlayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 1 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğde;

Ülkemiz karayollarında seyreden yabancı plakalı araçlar da dahil olmak üzere ticari ve özel tüm araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

Buna göre Türkiye'de 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde bütün taşıtlar kış lastiği kullanmakla yükümlü hale geldi. Uygulama kapsamında olduğu halde kış lastiği kullanmadığı tespit edilen araçlara para cezası uygulanacak.

ÜCRETSİZ DEĞİŞİM HİZMETİ

Ayrıca sürücülerin,  opsiyonel olarak buğu önleyici, yağmur kaydırıcı, buz çözücü gibi ürünleri de araçlarında bulundurmalarının yararlı olacağına dikkat çeken Gülerer, Karamehmet Lastik&Araç Bakım İstasyonunda ücretsiz antifriz, yağ, filtre, cam suyu, silecek, akü değişimi gibi hizmetler verdiklerini ve buna ek olarak da kışlık lastik satış, değişim ve balans hizmetlerin de verildiğini, lastik markaları olarak Petlas, Michelin, Good Year, Lassa, Sava ve Bridgestone markalarını sattıklarını sözlerine ekleyerek,  İnegöl halkını, araçlarına kışlık bakım yapmaya çağırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.