Kasaplarda Yeni Dönem Başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kasaplarda Yeni Dönem Başladı
 :
/ 1.508 Kez Okundu
| |

Kasaplar, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda bugünden itibaren hazır şekilde, markasız "kasap sucuk, köfte ve kıyma" satamayacak, bu ürünleri müşterinin yanında hazırlamaları zorunlu olacak.

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 1 Temmuz 2015 tarihine kadar kasaplara süre tanınmıştı.

YENİ BİR TEBLİĞ DEĞİL

Konu hakkında bilgiler veren İnkaya Kasabı sahibi Fahri İnkaya “Yapılan tebliğ yeni bir tebliğ değil 29 Mart 2013 tarihinde kaldırılan tebliğ tekrar geri geldi. 29 Mart 2013 tarihinde doğru karar almışlardı bizim her zaman savunduğumuz kasap esnafı olarak kendi perakende tezgâhımız da sattığımız sucuk ve köfteyi imal etme yetkimizin olduğunu söylüyorduk bu kanunlarda vardı. Ancak bizim kendi üretimimiz olan sucuk ve köfterlerimiz başka tezgâhlarda olursa o konuda haklılar. Bu iki sene önce kaldırılan tebliği eski haline getirdiler, ancak bunu daha önce yaptığımız gibi komple satamayacak diye bir şey yok imalat ruhsatı olan arkadaşlarımız var bu ruhsatları olan arkadaşlarımız firmalarla fason sözleşme imzalayarak tezgâhta satışlara devam edebilecektir. “ dedi

SATTIĞIMIZ KÖFTEYİ ÜRETEBİLMELİYİZ

Kasapların sattıkları köfteyi üretebilmeleri gerektiğini ifade eden İnkaya “Her zaman savunuyorum kasaplar kendi tezgâhların sattıkları köfteyi ve sucuğu ürünü üretebilmeleri gerekir diye düşünüyorum. 2 senedir düzelttikleri yanlışı tekrar yanlış hale getirerek iyi yapmadılar. “ dedi.

KASAPLAR MAĞDUR EDİLMESİN

Büyük firmaların hatalarından dolayı kasapların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Fahri İnkaya “Şehirlerarası çalışan büyük firmalarda yapılan denetimler de uygunsuz etler kanatlı kanatsız karışık etler ismini ağzıma bile almak istemediğim etler yakalandı. Ama bunun yaptırımını devlet yapması gerekir denetimini devlet yapması gerekir 3-5 tane büyük firmanın yaptığı yanlıştan dolayı bu mahalle esnafını da kasapları da mağdur etmesinler.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.