Kasaplıktan Kampüse: Necmettin Özkan’ın 69 Yaşında YKS Macerası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Haz 2024 / Cum 17:20
1 dk okuma / 3.294 Kez Okundu
| |

İnegöl'de 69 yaşındaki kasap Necmettin Özkan, eğitim aşkıyla YKS sınavına giriyor. Gençlere ilham veren bu azimli esnafın hikayesi, yaş sınırının öğrenme tutkusu önünde engel olmadığını gösteriyor. Özkan, sınavı kazanırsa mesleğiyle ilgili bir bölümde okumayı hedefliyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) bu yıl 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Bu adaylar arasında, İnegöl'de yaşayan 69 yaşındaki esnaf Necmettin Özkan da bulunuyor.

İnegöl’de kasaplık mesleğini icra eden Necmettin Özkan, YKS’ye girme kararı alarak bu yarışa dahil oldu. Genç adaylarla birlikte sınava girecek olan Özkan, sınav öncesi duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"BİLGİLERİMİ TAZELEMEK İSTEDİM"

"Üniversite imtihanına girmek istedim," diyen Özkan, sınavı kazanması durumunda tercihte bulunacağını belirtti. "Kendi bilgilerimi tazelemek istedim. Ben kasap olduğum için mesleğimle ilgili bir bölümde okumak isterim. Bu saatten sonra eşimize dostumuza yardımcı olmaya çalışırız," diye ekledi.

"BİZİ ÖĞRETMENLERİMİZ ÇOK İYİ YETİŞTİRDİ"

Necmettin Özkan, sınava nasıl hazırlandığı sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Bizi zamanında öğretmenlerimiz çok iyi yetiştirdi. Nasip artık." Özkan, sınav hazırlık sürecinde geçmiş bilgilerinin kendisine yardımcı olacağını ifade etti.

YKS’ye girecek olan tüm adaylar gibi Özkan da sınav heyecanını yaşıyor.

GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

69 yaşında üniversite sınavına girme kararı alan Necmettin Özkan, gençlere örnek teşkil ediyor. Eğitimde yaş sınırı olmadığını gösteren Özkan, azmi ve öğrenme isteği ile takdir topluyor.


 

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.