Kaymakam Ali Akça Ateş Püskürdü!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kaymakam Ali Akça Ateş Püskürdü!
04 Mar 2016 / Cum 17:40
/ 1.367 Kez Okundu
| |

Kaymakam Ali Akça, Kıran Mahallesi’nde meydana gelen hayvan ölümleriyle ilgili açıklama yaptı. Akça, “İnsanlıktan nasibini almamış kişilik yapısıyla, bu vahim ve elim olayın meydana gelmesine neden olan kişi ve kişileri şiddetle kınıyorum” dedi.

Geçtiğimiz gün Kıran Mahallesi’nde meydana gelen hayvan ölümleriyle ilgili yapılan incelemeler hakkında bilgiler veren Kaymakam Ali Akça, aynı bölgede kısa süre önce yine hayvan ölümleri yaşandığını aktardı.

ŞUBAT’TA DA HAYVAN ÖLÜMLERİ YAŞANMIŞ

Kıran Mahallesi’nde yaşanan hayvan ölümleriyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Kaymakam Ali Akça, “İlçemiz Kıran Mahallesi Salih Dede Piknik alanında zehirlenmek suretiyle evcil ve yabani hayvanların ölü olarak bulunduğu öğrenilmiştir. Yapılan araştırmada; mahalle muhtarının 28.02.2016 Pazar günü Salih Dede Piknik Alanına çıktığında 3 veya 4 tane evcil ve yabani hayvanı ölü olarak gördüğü, bölgede az miktarda tavuk eti bulunduğu, konu ile ilgili olarak İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne muhtar tarafından bilgi verildiği anlaşılmıştır. Daha sonra İnegöl Belediyesi’nde görevli veterinere muhtar tarafından bilgi verilmiş, veteriner, bulunan tavuk etleri üzerinde gerekli inceleme ve araştırma yapmıştır. 03.03.2016 tarihinde mahalle muhtarı aynı bölgeye çıktığında ağırlıklı olarak tilki olmak üzere kirpi, köpek, şahin ve sansardan oluşan toplam 27 hayvanın ölmüş olduğu görülmüştür” dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Ölen hayvanların diğer hayvanların leşlerini yemek suretiyle zehirlendikleri değerlendirilmektedir. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri olay mahalline gelerek zehirlenen hayvan numuneleri ile tavuk kemiklerini tahlil edilmek üzere götürmüşlerdir. Tahlil aşaması devam etmektedir. Konu hem adli hem de idari olarak soruşturulmaktadır. İnsanlıktan nasibini almamış kişilik yapısıyla, bu vahim ve elim olayın meydana gelmesine neden olan kişi ve kişileri şiddetle kınıyorum” açıklamalarında bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.